Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Грабят ни, а си мълч...
Грабят ни, а си мълчим...?! Лъжат ни и търпим...?!<br>За два дни, два удара срещу Слави Трифонов!

Грабят ни, а си мълчим...?! Лъжат ни и търпим...?!
За два дни, два удара срещу Слави Трифонов!Коментар на Виктор Верин 

Информационен сайт "ДНЕС"

 

В два последователни дни две институции нанесоха на пръв поглед два несъгласувани помежду им удара срещу Слави Трифонов.

Първо в четвъртък обединената завера ГЕРБ и присъдружната ѝ "опозиция" БСП задружно вдигнаха шумно, прокламираното преди време от ГЕРБ, сваляне на субсидиите от 11 на 1 лев... и сега вдигането им на 8 лева, което си е все едно 11 лева... Нищо че имаше референдум, нищо че 3 млн. българи казаха категорично "ДА" на свалянето на субсидиите. Всъщност какво ли значение има за властта някакъв си там народ и някакъв си там Слави Трифонов..., шоумен при това.

Още когато ГЕРБ популистки отиграваха намаляването на партийната субсидия, стана ясно, незалагайки го в закона за политическите партии, а само в закона за бюджета.

ЗАТОВА те си оставиха отворена вратичка за връщането на същите (11 лв. на глас) или почти същите (8 лв. на глас) нива на субсидиите. Нива прескъпи за бедна България и непознати в Европа.

В петък пък Софийският градски съд отказа регистрация на партията на Слави Трифонов. Не че в парламента не е бъкано с партии, които се кичат със символите на българската държава?!

Национален фронт за спасение на България

БСП за България

ПП АТАКА

Събудете се, бе хора! Писна ми! Не ви ли писна и на вас!?

Писна ми от мръснишката, груба, отвратителна игра, която политиците играят с нас.

Грабят ни, бе хора!

Ако някой посегне на колата ви, няма ли да се ядосате?

Ако някой ви открадне портфейла, няма ли да го гоните.

Ако някой ограби къщата ви, как ще се почувствате?

Ще загубите 10–100–1000 лева! Ще псувате, ще ругаете, ще крещите. А знаете ли колко досега са взели от вас?! Хиляди! А знаете ли колко още ще вземат от вас! Още толкова, че и повече!

А сега защо мълчите? Защо оставяте политиците да ви крадат? "Пикаят го, а той си мисли, че дъжд го вали!" Така казват старите хора. Това се случва и днес.

В петък депутатите си гласуваха 8 лева субсидия. Отново! След като само преди няколко месеца я намалиха на 1 лев. Предизборно. За да замажат положението.

Депутатите забравиха за Националния референдум 2016 г., когато повече от 3,5 млн. гласуваха партиите да получават по 1 лев.

Това е Вашата воля. Това е Моята воля. Това е волята на България. А шайка от 240 държавни безделници просто се изплюха на нея.

Подиграха ни се. Отново!

Подиграха се и на Слави Трифонов.

Удариха ни шамар. Отново!

Удариха 2 шамара и на Слави Трифонов.

Ограбиха ни. Отново!

Как ще реагирате, ако някой ви спре на улицата и ви набие, а после ви вземе всичките пари? Ще седите ли спокойно? Едва ли.

А сега защо мълчите? Защо се примирявате? Защо ги оставяте да крадат? Вчера депутатите увеличиха субсидията си на 8 лева. Знаете ли какво значи това? За всеки глас, даден на избори политическите партии ще вземат по 8 лева. Сметнете го сега по брой взети милиони гласове... И сметнете колко парици ще отиват в партийните каси. За подкупи, за далавери, за скъпи яхти, за луксозни купони, за къщи, апартаменти и огромни вили, за проститутки...

Тези пари идват от нас. Ние ги даваме. Плащаме им, за да живеят добре, да си правят кефа.

Гласуването стана с подкрепа на всички – ГЕРБ, БСП, Патриоти, Воля... Само ДПС се изнизаха от парламента. Не че това има някакво значение.

Решението на народните представители беше в разрез с правилника на парламента. В разрез със закона. Те, депутатите престъпиха макар и не за първи път законите, за да си дадат... по 8 лева на глас. А когато някой ги попита защо – Цвета Караянчева (дясната ръка на Борисов) заяви: "Правилникът не е всичко в живота..."

А какво е, бе госпожо Караянчева? Законите и правилниците не важат ли за вас народните избраници? Вие защо сте над тях?

А защо стана така? Ще ви кажа. Цял ден вчера политическите мижитурки обсъждаха субсидията. Правиха се предложения, контра предложения. Имаше дебати. Гласуваха. Три пъти. Веднъж субсидията да стане 8 лева. Отхвърлено. Веднъж да стане 1 лев. Отхвърлено. Веднъж отново да стане 8 лева. Прието.

 

 

Виждате ли цирка? Аз го виждам. Виждам договорките. Виждам безсрамната игра.

Вчера за пореден път стана ясно, че БСП и ГЕРБ са едно цяло. Сгодиха се този път публично. Ожениха се. И Корнелия се отдаде окончателно и страстно на Бойко. За вечни времена. Няма мърдане. Предизборният трик на Бойко Борисов през юни да намали субсидията на 1 лев сработи.

Почти 4 години след Националния референдум той се сети за народната воля. Но местните избори наближаваха. Трябваше да се направи нещо. Трябваше да се замажат очите на избирателите. И Борисов го направи. Посред лято. Направи го, защото знаеше, че в края на годината нещата ще се нормализират. И субсидията пак ще се върне на предишните си блажени нива. И за ГЕРБ, и за БСП, за всички. И отново мастодонта на Бойко ще напълни с милиони партийната касичка, с помощта на партньорите си от БСП. И точно така се случи. Вчера БСП и ГЕРБ гласуваха заедно. Този път съвсем явно и демонстративно. Не задкулисно, както досега, не с падането на кворуми и тем подобни маневри. Обединените предатели ги подкрепиха.

Няма опозиция, няма управление. Всички са в едно кълбо вплетени. Всички бъркат, направо се навират в кацата с мед, облизват се и се смеят на народа.

Сега и Нинова, и Бойко трябва да заявят в един глас пред българското общество, да се изправят и да ни кажат: "Вие сте тъпаци, че ни избрахте. Сега ще ни търпите да ви крадем и ще ни благодарите".

Е, хайде, уважаеми гласоподаватели. Още колко можете да търпите?

Защото аз се изчерпах...!

 

 

ИСТОРИЯТА НА ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ

Помните ли как се случи всичко?! Не?! Тогава ще ви припомня. На 28 октомври 2015 г. Слави Трифонов обяви, че екипът му започва да събира подписи за иницииране на национален референдум с 6 въпроса:

1) Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2) Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3) Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4) Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5) Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6) Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Инициативният комитет на референдума прие Гражданско движение "ДНЕС" за основен партньор и на 29 октомври 2015 г. представители на организацията разясниха как ще се събират подписите, както и споделиха опит от предишна своя подписка срещу произвола на монополите. Всички основни политически сили (но най-основно ГЕРБ) се опитаха и саботираха подписката в цялата страна. Дори т.нар. ръководни органи на някои от партиите взеха изрични решения техните членове да не участват в подписката, а впоследствие и в референдума на 6.11.2016 г., а ако участват на референдума да гласуват с три пъти "НЕ“! Въпреки това, в продължение на няколко месеца и в разгара на зимата хиляди доброволци и симпатизанти на „ДНЕС“ събираха подписи в цялата страна. На не едно и две места активисти бяха подлагани на репресии от страна на тогавашните управници от ГЕРБ, чрез преки и непреки заплахи. Заплахи за уволнения, неправомерни проверки, вербално насилие... Въпреки това се събраха над 700 000 подписа и бяха внесени на 8 февруари 2016 г. в Народното събрание.

Месеци наред удобните медии мълчаха за референдума, за събирането на подписи. Нито един журналист (с малки изключения) не се осмели да се противопостави на герберската машина. Нито една медия не организира разяснителна кампания за 6-те въпроса! Нито една. А след референдума и медии и десетки политолози, социолози и какви ли не още ...ЛОЗИ се втурнаха да ни "разясняват“ колко неинформиран, колко грешен, колко глупав избор сме направили! Защо сега? Къде бяхте преди референдума, по време на подписката... Защо тогава мълчахте? Мълчахте, защото бяхте нахъсани, убедени, че всичко ще се провали и пропадне! И въпреки това още на подписката, а после и на референдума България показа своята категорична воля – национално допитване трябва да има, то се проведе успешно, а цялата политическа класа и нейните слуги получиха мощен, звучен шамар. Въпреки организираната от всички и от всякъде кампания за провал.

 

 

ДИСКУСИИ

И започнаха дискусии, протяжни, засукани, витиеляви, дискусии без смисъл. А целта една – протакане. Нищо друго. Оттогава, та досега. Една година П Р О Т А К А Н Е. От тази 1 година близо половината депутати дискутираха трябва ли, как и защо да бъде проведен национален референдум. На 11 май 2016 г. след близо 3-часово заседание, правната комисия в 43-то НС реши, че може да допусне само 3 от 6-те въпроса на референдума. Така тогава българите бяхме лишени от възможността да има електронно гласуване. По това време ГЕРБ и патриотите заявиха твърдо в комисията, че ще подкрепят волята на народа. А докато народните избраници умуваха, хората излязоха на протест пред парламента с метли, за да изхвърлят боклука.

 

КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД

Конституционният (КС) съд под натиск премахна трите въпроса. На 27 май 2016 г. креатурата на ГЕРБ, която инициира референдума за електронното гласуване (президентът Росен Плевнелиев), сезира магистратите за противоконституционност на три от въпросите – един от които беше този, за който той лично лобира преди време (за електронното гласуване). Делото на съда бе насрочено за 28 юли и странно защо магистратите пожелаха то да е тайно далече от камери и общественост. На 8 август 2016 г. КС след очевиден натиск премахна три от въпросите – за електонното гласуване, за намаляване броя на депутатите и за избор на полицейски началници. Поредният удар на ГЕРБ и политическата класа осъществен този път от слугата им – КС. 

 

ОРЛОВ МОСТ

На 29 октомври 2016 г. стотици българи изпълниха улиците на София, за да подкрепят Слави и референдума. Преди това обаче удобните медии, експерти и всякаква други глашатаи се опитаха да насадят усещането, че действията на Трифонов са незаконни, нередни и против интересите на гражданите.

 

Image result for концерт на слави орлов мост

 

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ИЛИ ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ

Още в началото на предизборната кампания големите партии отказаха да се регистрират в ЦИК, за да разяснят ползите от референдума. Те ясно показаха, че не желаят да се проведе дебат по въпросите. Нещо повече - от партийните централи на ГЕРБ, БСП, ДПС, както при подписката, така и сега изпратили устни нареждания на структурите и членовете си да не гласуват на националното допитване или, ако го направят да зачертаят бюлетината с три пъти „НЕ“.

 

НА 6 НОЕМВРИ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА

Резултатът ясен, категоричен и прозвуча като оглушителна плесница - 3,5 млн. пуснаха бюлетини за референдума, близо 3 млн. казаха "ДА".

 

ЦИК И ЛИПСВАЩИТЕ БЮЛЕТИНИ

Още два дни след референдума, на който гласуваха 3,5 млн. българи, се появиха съмнения за манипулации от страна на ЦИК. Оказа се, че на места изобщо не е имало пликове, в които да се слагат бюлетините, а в други секции има драстично разминаване между бюлетините и описаните цифри в протоколите. Появиха се и основателни съмнения, че прагът на гласувалите, който иска ЦИК, за да обяви референдума за задължителен, е силно завишен. В крайна сметка избирателната комисия заяви, че ѝ липсват 13 000 гласа, за да обяви решенията от националното допитване за закон. Десетки хора излязоха на протест пред ЦИК, за да алармират за незаконните действия на комисията. Веднага след като манипулациите на ЦИК станаха явни, "ДНЕС" изпрати запитвания до Министерски съвет с въпрос колко бюлетини са били напечатани и колко плика са били купени за националния референдум. Оказа се, че броят на пликовете е много по-малък от този на бюлетините, а така ЦИК и държавата са саботирали още в началото провеждането на референдума. Сигналът за тази грозна манипулация бе изпратен в прокуратурата, но така и държавните институции не се отзоваха. Движение "ДНЕС" обжалва решението, но магистратите си затвориха очите за истината.

 

СЪДЕБНИТЕ БИТКИ

На 15 ноември 2016 г. Слави Трифонов и екипът му обжалваха пред Върховен административен съд решението на ЦИК за липсващите 12 000 гласа. Тогава стана ясно и, че държавата е закупила по-малко пликове, отколкото са бюлетините, а от ЦИК са преправили протоколите с изборните резултати.

На 6 декември 2016 г. Трифонов се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров, за да разговарят за скандала с ЦИК.

На 9 декември главният прокурор изпрати писмо до Слави Трифонов, който преди няколко дни му беше занесъл папка с нарушения на референдума. В писмото си Цацаров се обявява за промяна в изборните правила и отбелязва, че резултатите от референдума не могат да бъдат подминати, или забравени. Според Цацаров по сигналите може да се произнесе само ВАС.

В средата на същия месец съдът реши да преброи повторно бюлетините, но само в 44 секции,въпреки настояването на ИК на "Шоуто на Слави“ да има пълно и повторно преброяване във всички секции.

На 31 януари 2017 г. прокуратурата категорично заяви, че референдумът е законен и че бюлетините трябва да се преброят отново и то в цялата страна.

На 10 февруари 2017 г. ВАС призна на референдума още 492 гласа, но на 30 март тричленен състав на ВАС отказа повторно преброяване на всички бюлетини.

Два месеца по-късно, на 30 май петчленният състав на ВАС сложи точка на съдебните битки и излезе с решение, че повторно преброяване няма да има.

Така, въпреки основателното съмнение, че има още стотици хиляди непреброени гласа, магистратите се отказаха да отсъдят в полза на истината.

В същия ден Слави Трифонов излезе с писмо, за да изрази възмущението си от съмнителната дейност на Темида, но и да обещае, че "нищо още не е приключило".

 

МАЯ МАНОЛОВА И ИСТИНСКИЯТ ЗАКОНОПРОЕКТ

На 20 ноември 2016 г. омбудсманът и представители на инициативния комитет за провеждане на Националния референдум внесоха в НС проект за промени на Изборния кодекс. Депутатите от всички парламентарни партии се отнесоха доста скептично. Нещо повече - отхвърлиха идеята този текст изобщо да се разгледа в НС, въпреки че това бе желанието на народа.

Няколко дни по-късно на 24 ноември нито един от представителите на партиите в 43-то Народно събрание не пожела да се ангажира да внесе за обсъждане в парламента предложената нормативна уредба от oмбудсмана Мая Манолова. Тогава от ГЕРБ заявиха, че трябва обществен дебат преди да се предприемат промени в Изборния кодекс.

На 13 декември независимият депутат Георги Кадиев задвижи промените в Изборния кодекс, свързани с референдума. Той внесе измененията за мажоритарен избор на депутати в деловодството на парламента - текстовете подготвени от експертите на Мая Манолова.

Няколко дни по-късно на 21 декември 2016 г. Инициативният комитет внесе в Народното събрание необходимата документация за районирането на страната на 240 едномандатни избирателни райони.

 

БЕЗСМИСЛЕНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ГЕРБ

ГЕРБ с едни гърди напред. На 12 януари 2017 г. внесоха свой законопроект, различен от този на Мая Манолова, но с десетки подводни камъни, който го правят противоконституционен. Партията на Борисов пренебрегна текстовете на Мая Манолова и настоя да се обсъди законопроект, който няма оценка на въздействието и не е изяснен начинът, по който ще се сменят депутатите, които станат министри.

Същевременно партията на Борисов поиска президентът Румен Радев да удължи животът на 43-то Народно събрание, за да приемат референдума, но... това така и не се случи. ГЕРБ се оправдаха, че нямат време, мнозинство, но видиш ли имали желание. Само приказки, но не и действия.

 

КОМИСИИ, ОБСЪЖДАНИЯ И ПАК КОМИСИИ

От ноември 2016 г. до януари 2017 г. депутатите от 43-то народно събрание изразходваха времето си (и парите на данъкоплатците) съвсем умишлено и целенасочено в безсмислени комисии, неясни обсъждания, смешни кавги.

На 29 ноември 2016 г. правната комисия към НС организира обществено обсъждане за промени в Изборния кодекс, което продължи цели 4 часа. Дискусия от монолози сътвориха депутати, експерти и сценаристи за мажоритарната система.

Подобен цирк се разигра и на 10 януари 2017 г., когато правната комисия в НС дори отказа да заседава по темата за референдума. До решение така и не се стигна. А докато НЕ говориха за мажоритарния вот, депутатите си гласуваха отново 11 лева субсидия, въпреки желанието на народа тя да се намали на 1 лев.

 

НОВИ ИЗБОРИ, НОВИ ОБЕЩАНИЯ, НОВ ЗАКОНОПРОЕКТ

Предизборната кампания на ГЕРБ премина през куп обещания за приемане на референдума и саморазпускане. Въпреки това обаче, новото Народно събрание заработи една в края на април, а до 10 май от ГЕРБ все още не бяха внесли свой законопроект. След протеста на Слави Трифонов пред Народното събрание гербаджиите внесоха текст за промяна в Изборния кодекс, но дни по-късно отново се оказа, че той е противоконституционен. Според юристи в проекта няма задължителната оценка на въздействието и не е изяснен начинът, по който депутатите, станали министри ще бъдат заменяни.

По време на предизборната кампания нито една политическа партия не застана зад искането на своите избиратели. БСП ясно заявиха, че държат на смесена система и дума не обелиха дали и кога ще намалят субсидиите.

 

ЦЕНЗУРАТА

На 23 март 2017 г. бТВ спря излъчването на "Шоуто на Слави" с оправданието, че Трифонов го използва за политически цели. Причината за тази грозна цензура обаче беше отвореното писмо, което Слави изпрати до депутатите, в което ги призовава да изпълнят задълженията си към народа. Почти същото нещо се повтори и на 18 април, когато предаването не беше излъчено, защото за гост в студиото беше поканен разследващият журналист Васил Иванов. Иванов напусна Нова телевизия, след като ръководството на медията на няколко пъти не му е позволило да излъчи свои репортажи, уличаващи в корупция кадри на ГЕРБ.

 

ОБЕЩАНИЯТА НА ЦВЕТАНОВ, МАРЕШКИ И ДРУГИ ТАКИВА

На 11 май в „Шоуто на Слави“ Цветан Цветанов говори за внесения от ГЕРБ законопроект за мажоритарния вот. Той обеща до две седмици текстът да бъде разгледан в НС. В края на май законопроектът все още не беше стигнал до депутатите. На 5 юни от ГЕРБ отново обещаха, че ще приемат мажоритарния вот „ударно“.

Три дни по-късно на 8 юни Веселин Марешки от "Воля" обърна палачинката и каза, че парламентарната му група ще внесе свой собствен законопроект за решенията на референдума, но няма да подкрепи този на ГЕРБ.

От ДПС пък съвсем се объркаха, и след като на 19 май Хамид Хамид, който „случайно“ се изпусна, че партията му обмисля да подкрепи референдума, то месец по-късно - на 9 юни Четин Казак нарече националното допитване "скучно" и категорично отхвърли възможността партията му да застане зад волята на народа. От ДПС забравиха думите на своя председател на 16 декември 2016 г. Мустафа Карадайъ, който заяви, че партията му "може и да подкрепи въвеждането на мажоритарни избори".

Левите пък изобщо не си направиха труда да оправдаят действията си. Ръководството на червените заяви твърдо, че се изправя срещу народа и срещу референдума.

 

РЕШЕНИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ

На 15 юни сякаш всичко приключи. Народното събрание отхвърли промените в Изборния кодекс и така затвори вратата през желанието на близо 3 млн. българи. Нов законопроект може да се внесе едва след лятото. Наглостта на ГЕРБ обаче продължава след като от партията на Борисов обявиха, че ще организират свой собствен референдум за въпросите, за които 3,5 млн. вече се произнесоха.

 

ДЕПУТАТИТЕ ЗАБРАВИХА ЗА РЕФЕРЕНДУМА

На 31 август председателят на НС и виден герберист Димитър Главчев категорично заяви, че референдумът във вида, в който го пожелаха българите няма да бъде приет. Всички от ГЕРБ замълчаха. Нещо повече Георги Харизанов си позволи да заяви, че референдумът е атака срещу държавността.

БСП, които обещаваха да внесат свои законопроект за смесената мажоритарна система, изведнъж получиха амнезия и го отложиха неясно за кога.

Нито патриотите, нито „Воля“ изобщо повдигнаха този въпрос.

 

ЦИК

На 14 юни Централната избирателна комисия внесе в деловодството на Народното събрание решението, с което оповестява окончателно данните за референдума. Според сега действащото законодателство депутатите трябваше да гласуват "За" или "Против" това решение. Срокът изтече на 14 септември и чрез умишленото си бездействие народните ни избраници решиха да пренебрегнат закона. Арогантно, безотговорно и брутално потъпкване на закона и демокрацията.

 

СЛАВИ ТРИФОНОВ

Още от началото на референдума Слави Трифонов вървя и извървя целия трънлив път, за да защити и отстои референдума. Въпреки критиките, въпреки нападките от медии, въпреки обидите и хулите, въпреки политическия натиск и цензурата..., въпреки всичко. Трифонов спази и най-дребните постулатчета на законите в България, бори се докрай. Бори се мъжки и не само заради своята кауза, а заради каузата, идеала и надеждите за промяна от целия народ!

 

 

 

Слави на няколко пъти зовеше и предупреждаваше депутатите, че няма да се откаже от тази битка. Ще я доведе докрай. Умерено и без агресия - със силата на словото. Слави показа и най-вече доказа на всичките ни т.нар. политици, на цялото ни позаспало, но жадно за правда и справедливост общество как се води битка с чест, с достойнство и най-вече по буквата на закона! Обърна се към тях с писма, а когато не го чуха, излезе пред парламента - сам, на символичен протест. Не призова и никого. След решението на Народното събрание да отхвърли мажоритарния вот, Слави ясно заяви – има възмездие. По един или друг начин. Под една или друга форма. Защото: "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът".

На 14 септември депутатите решиха да се занимават с всичко друго, но не и да спазят закона и гласуват решението на ЦИК за референдума, внесено в НС по-рано тази година на 14 юни.

Решиха и друго – да си починат на 15 септември. Отново и за пореден път. Краят на трудния, законов път мина. Приключи. Въпреки положените усилия и енергия от Слави, от всички хора. Вече няма нито един държавен лост, нито един законов механизъм, нито една сила, която да накара тази администрация, тези депутати, тази власт и нейната договорена опозиция и президент да работят за хората и в техен интерес. Няма! Слави беше търпелив и не отстъпи и крачка назад пред натиска, пред заканите, пред лицемерието и лъжите. Той знаеше, че зад него са очакванията на целия български народ. На всички хора.

 

ЗАБРАВАТА

Следващите 2 години референдумът беше забравен. Потъна. Все едно не е съществувал. Повод за подигравки - Слави не успя. България не успя. Докато предизборно през юни 2019 Бойко Борисов не се сети, че може пък да намали субсидията за няколко месеца. На 5 декември 2019 нещата отново се обърнаха. Отново ни заплюха. Отново ни окрадоха. И докога така?

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:   

Слави Трифонов: Наистина ли мислите, че така ще ни спрете?

Съдът отказа да регистрира партията на Слави, защото използва трикольора

Слави Трифонов: Ако продължавате така, наистина скоро няма да има такава държава!

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!

Месец НОЕМВРИ - месец на РЕФЕРЕНДУМА! Месец НОЕМВРИ - месец на ПОЗОРА!

Национален референдум, иницииран от „Шоуто на Слави” - 6.11.2016 г.

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Плевнелиев призова депутатите да сезират КС за референдума на Слави

СТРАХ СКОВА ЕЛИТА И ПО "НАРЕЖДАНЕ" НА ВЛАСТТА президентът даде на КС три въпроса от референдума, поискан от 700 хиляди българи

Тъй нареченият Конституционен съд, като партиен придадък, взе срамно и позорно решение! ПОДИГРАВКА С ПОДПИСИТЕ НА 700 000 БЪЛГАРИ!

СКАНДАЛНА ПРЕДРЕШЕНОСТ: Конституционният съд ще спре три от въпросите за референдума на Слави Трифонов

Слави Трифонов: Решението на КС е мерзко и долно. Конституционният съд и други субекти ме тикат към политиката; На 1 септември на Орлов мост

Редколегията за стартирането на подписката за референдум

Инициативният комитет уведоми НС за започването на подписка за референдум

Балтия за референдума. Какво правим ние? А Слави?

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част I)

БОРИСОВ И ГЕРБ - НЕ СТЕ ИСКРЕНИ, НЕ ВИ ВЯРВАМE! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е НА ХОРАТА! (част II)

Референдумът на "Шоуто на Слави" на дневен ред за депутатите

Кой се страхува от Слави Трифонов?!

Дойде ли му времето на мажоритарния вот?

Слави Трифонов в 120 минути по bTV: Ако се наложи да участвам в революция – ще участвам. Изисква се по-революционно отношение, най-вече непримиримост. Готов съм за по-революционни и крайни действия.

Конституционен с(м)ъд

ТОШКО ЙОРДАНОВ ЕДИНСТВЕНО НА САЙТА НА "ДНЕС": Референдумът е първа крачка за промяна на политическата система

КРАДЦИ! Манипулация при броенето на референдума!

Над 3 млн. българи поискаха радикална промяна в избирателната система

ЦИК с нови скандални решения за референдума

Сценаристите показаха кои са членовете на Конституционния съд

Защо президентът сезира Конституционния съд по три от въпросите от референдума?

Предизвестено начало за разправа на "независимия" Конституционен съд с гласовете на 700 000 българи

Политиците бойкотираха референдума! Ние ще бойкотираме тях! Избори през есента по новите правила! – Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Слави Трифонов: Съдът е слуга на политическата класа. Отвратен съм

Слави Трифонов с обръщение към членовете на Конституционния съд 

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм! 

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило 

 


 Изображение за MK Демократична БългарияИзображение за БНД Българска 
					<br class=

118320