Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / И да лаете – керванъ...
И да лаете – керванът ще си върви... и на Мая, и на Слави

И да лаете – керванът ще си върви... и на Мая, и на СлавиПозиция на Вихър Бойчев

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Развихме комплекса на лъжливото овчарче. Десетилетие политиците ни лъжат, вдъхвайки ни обещания, които не изпълняват. А ние като все едно бити кучета, се плашим, че това ще продължи вечно. Не осъзнаваме като че ли, че от този комплекс оставаме слепи за спасението, което ни предлагат. Обезверени в очакване на спасителя, има сериозна опасност обаче птичето да кацне на рамото ни..., и да отлети без да разберем.

Въпреки годините очакване, когато Слави Трифонов обяви, че ще създаде нов медиен продукт и политически проект, бях шокиран. Защо му е на богат човек, изкарал парите си с труд, защо му е на една от най-известните личности в България да влиза в гнусната ни политика!? После оправдах действията му – нямаме (като изключим Мая Манолова) друга личност с подобно влияние и авторитет в България. Той 19 години следи под лупа действията на партиите и политиците, 19 години критикува фаталните грешки, които правят управниците ни, 19 години мнението му е абсолютно компетентно по чувствителните за хората теми.

Слави - политически проект 

 

И най-важното – Слави няма нужда да краде от държавата. Макар да ги крие и не парадира с тях известни са и благотворителните му и меценатските му жестове. Наскоро журналистът Нери Терзиева, в емоционално излияние към Слави, спомена за само един такъв.

Няма какво да се лъжем, Мая Манолова и Слави Трифонов отдавна са институции с меродавно мнение по всички актуални и наболели проблеми и теми. Ако някой се съмнява – справка Референдум 2016, който Слави предизвика, и който заведе 3,5 млн. българи до урните. Факт. Затова смятам, че явявайки се на политическия небосвод и Трифонов, и Манолова са птичките, които единствени могат да доведат пролетта и да предизвикат... зимата на нашето недоволство.

Мая Манолова 

В нашия политически небосвод обаче кръжат стотици хищни лешояди, целта на които е да убият птичките на промяната... От обявяването на „Няма такава държава“ и мълвата, че Манолова влиза в политиката, кандидатирайки се за кмет на София се изписаха толкова много глупости и анализи на псевдо журналисти, социолози и политолози, че чак Слави се поласка, а Мая се скъса от смях.

Свързано изображение

Слави Трифонов и Мая Манолова 


Като широко скроен човек Трифонов, нагледал и наслушал се на лъжливи новини за себе си, е наясно за организираната атака, която последва след обявяването на проекта му. Нещо повече, той изразява задоволство от това, че е провокирал свобода на словото, защото плурализмът отдавна е химера у нас, 111-тото място по свобода на словото не е незаслужена за България позиция, каза Трифонов! А пък аз добавям, да е само това...?! Да свириш и пееш.

Затова и не виждам никаква причина да се вслушаме и приемаме на сериозно писанията на лешоядите, и да не дадем шанс на новото, на различното. Да не подкрепим и Мая, и Слави. Остава само да следим ще изпълни ли Трифонов докрай заканата си да направи обещаното на 31 юли.

Но си и спомням – за 19 години няма обещание, от което да се е отметнал. Така и Мая Манолова – каквото пое като ангажимент пред гражданите за 4-те години Омбудсман, изпълни го докрай!  

Керванът е потеглил с бясна скорост, макар и кучета да лаят в далечината. Нека да лаят! Това им е работата, да полайват...

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Промяната иде! НАПРЕД след „Няма такава държава“!

Доживяхме да се пръкне истински граждански защитник! Майче, да си жива и здрава!

Младите предприемачи застанаха зад Мая Манолова. Омбудсманът внася в НС Проектозаконът за частния фалит.

Алтернативата е сред нас!
Слави Трифонов, Мая Манолова, заедно с гражданите... И НАПРЕД!

И от страх... започнаха да стрелят! Срещу Мая и... Мая, срещу гражданите, срещу свободата!

Страхувайте се и от Мая, и от Слави... има защо!

Прав ли е Слави за държавата... или да!?

За стърчането на Трифонов и за пожарникарството на Борисов

**************************************************************************

Image result for nick brandt

Алтернативата е сред нас!

 

Резултат от изображение за Има такъв народ

Слави-Има такава държава 

 

 

 


110457