Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Илиян Василев: Виждам познати истории, познати рефлекси. Същите грешки.

Илиян Василев: Виждам познати истории, познати рефлекси. Същите грешки.Тъй като съм видял доста да напомня - Системата се сменя с тиха, системна, умна и упорита работа, не с декларации. Виждам познати истории, познати рефлекси. Същите грешки. БНТ, БТВ и Нова ТВ бързо се ориентират към новите ”силни на деня”. И тези, които доскоро не ги допускаха до екрана, днес бързо свикват с вниманието и се склонни да забравят ”миналото” в името на приобщаването им към ”елита”.

 

Уж искахме оставка на удобния на Доган Кошлуков, а тези дни никой дума не обелва за ролята на шефа на БНТ като стожер на модела. За удобния на Борисов Антон Хекимян в БТВ, който бе избран за шеф на новините, които имат черен списък от гости, сред които бяха и много истински опозиционери. Голяма част от които не попаднаха в НС.
За Нова ТВ изобщо не говоря.


Политиците на протеста, които се явяват с охота в студията на казионните медии легитимират миналите репресии срещу свободата на словото, легитимират и ръководствата на тези телевизии и журналистите.


Няма да се изненадам ако утре същите "нови депутати", вече национално медийно представени, започват да не се появяват при нас в Алтернативата, при Сашо Диков, Люба и Веско / списъкът не е изчерпателен/, а предпочетат Георги Ангелов, Хекимян, Виктор Николаев или други подобни проекции на казионна журналистика.


Не, не мислете, че ще тръгнем да се оплакваме. Проектът Алтренативата не е създаден за да обслужи която и да е партия, а да е място за свободна и независима журналистика., на питащите трудни въпроси. Пиарите на партиите като чуят БТВ, БНТ и Нова, търчат през глава за да убеждават лидерите на партии и видни депутати да присъстват, защото били гледани, печелили популярност.


И така до 111 тото място в света. То не е станало само заради Пеевски и Борисов, а и заради онези "опозиционни" политици които са правили "компромиси" и са участвяла в театъра със свободните медии за избрани.


Утре тези същите "Централни" медии пак ще затворят вратите за инокамислещите и свободните по дух.


Да напомня на новоиздигналилите се че все още са в изборни кампании, и тяхната публика няма ди ги гледа от екраните на Нова и БНТ.


За колегите и за мен съм спокоен, без изключение всички са "освободени" от централни медии.


Имам способност да чета тенденции, - тенденциите в медиите са неумолими и те са в полза на живите, спорещи, истински медии, на базираните в социалните мрежи. Несистемните партии спечелиха това което спечелиха не заради, а въпреки централните медии.


Журналистите канят веднъж, само веднъж.


Който разбрал, разбрал.

 

Facebook, Илиян Василев Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 

 


148883