Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Изборни грешки в едн...
Изборни грешки в една дълга софийска нощ

Изборни грешки в една дълга софийска нощКоментар на Бойко Бонев

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Цели 5 дни ми трябваха да минат от изборите в неделя, за да осъзная ОГРОМНАТА измама, която ГЕРБ са направили, и благодарение, на която Йорданка Фандъкова стана 4-ти мандат кмет на София. Лъжата е доказана – математически, логически и документално – с цифри.

Потресен съм от извода, до който достигнах – всъщност, софиянци реално са избрали Мая Манолова за кмет. Ще кажете – луд човек. Проследете логиката и същевременно алогичното поведение на ГЕРБ.

На втори тур изборите приключиха с около 20 000 гласа в полза на Фандъкова. Това е официалната статистика на ЦИК – Данчето има 209 хиляди гласа, независимият кандидат има 189 хиляди гласа. Стъпвайки на база разкритията на екипа на Мая, се позоваваме отново на статистиката, която сочи, че... 85% от гласовете в ромски секции в София са за Фандъкова!!!

Ромите гласуваха на втория тур толкова мобилизирано за ГЕРБ, както го направиха и на първия тур..., е представете си за колко купени гласове става въпрос. И като пресметнем това и техническата грешка, за която ЦИК си призна, пък ако допълним и това колко софиянци се отказаха да гласуват, повлияни от тиражираната цял ден от медиите на властта непреодолима преднина от 12,14 и 16% в полза на Фандъкова, то гласовете са в пъти повече в превес за Манолова.

 

От щаба на Манолова са категорични, че ще подадат жалба за преразглеждане на изборите и за второ преброяване

 

И така картината на "победата" на Фандъкова става напълно ясна. И обяснима.

Адски смущаващо е как се променят и „коригират“ цифри. Подмяната на истината е в абсолютно владение на управляващите, а те играха с всички оръжия за столицата. Неслучайно скоро се отстраниха ръководители на висши секретни служби. А Борисов като изпечен лъжец и интригант каза в интервю дословно – „ромските гласове, които ще се пуснат в неделя за Фандъкова, ще са купени от братя Галеви по поръчка на... Мая Манолова“. Нали осъзнавате абсурда!? Манолова ще иска някой да купува гласове... срещу нея!?

 

Пет пъти повече за Фандъкова в ромските квартали 

 

ГЕРБ са купувачите, изхвърлили милиони народна пара! И ненапразно за тези избори те не наеха зала „Арена Армеец“, не наляха и пари за кампания. Защото трябват пари за гласове, за много гласове. За цели комисии, за кандидати...

И да не забравяме – братя Галеви напуснаха страната през 2012 г., при първото правителство на Борисов, когато той лично ги остави да избягат, и чак след като им беше произнесена окончателна присъда за организирана престъпна група за рекет и изнудвания.

 

Циганският вот, основен "донор" на увяхващия ГЕРБ


Image result for търговията с циганските гласове в софия

Щабът на Манолова: Има ромски секции с 1000 % по-голям вот за Фандъкова от този за Манолова, това е тревожна аномалия

 

Проблемът с ромите в столицата е голям, те не се интересуват кой ги управлява. Те не са роби на „Топлофикация“, както сме всички ние. Те не ползват парно. Те крадат дърва и кюмюр и се топлят цяла зима безплатно. А ние теглим кредити, за да се издължим на монополистите...

Цената – видяхме я на изборите. Всички роми зад ГЕРБ и Йорданка Фандъкова.

 

В основните ромски секции в кварталите "Филиповци", "Факултета" и "Христо Ботев" - проследени 22 на брой, и при значително по-висока избирателна активност на балотажа са гласували общо 7207 души, като 6111, или около 85%, са подкрепили Фандъкова. За сравнение, на първия тур тя е получила малко над 4200 гласа

 


 

10 години кметицата знаеше за изнудването от страна на „Топлофикация“ и не се застъпи за софиянци. Високите цени на парното ни съсипаха, а тази година най-безцеремонно ги вдигнаха през лятото. Ей така, защото хората няма да мислят за зимата, а ще гледат да избутат с друг кредит морето.

За съжаление, още четири години ще теглим като волове, ще плащаме на монополистите високите цени, ще мизерстваме и ще плюем тихичко в къщи, под сурдинка. Защото на кметските избори си мислехме, че нашият глас няма значение, или че всичко е предречено. Е, оказа се, че не е така. Ромите отново решиха бъдещето ни. Скоро наистина няма да я има тази наша държава!

А докога...

 

В София отливът от подкрепата за партията си личи и с просто око. Не само, че Йорданка Фандъкова трябваше да отиде на втори тур (за пръв път в кариерата си на кмет), но също така губи три места в Столичния общински съвет и цели 7 районни кметства ("Лозенец", "Слатина", "Панчарево", "Овча купел", "Триадица", "Изгрев", "Студентски"), които до този момент бяха под контрола на ГЕРБ.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Тръгва... новото! Мая Манолова – големият победител, въпреки Бойко Борисов и ромите

Масово гласоподавателите са пуснали бюлетината си за Мая Манолова 

Скандални нарушения и глобени медии (Обзор)

ИЗМАМА >> ЦИК коригира избирателната активност за София, има разминаване от близо 100 хил. гласа

Нинова на прибежки след звездата „Мая“: Подкрепяме Манолова, ако поиска касиране в София! ГЕРБ направиха най-купената кампания!

Щабът на Манолова: Изборният ден беше целенасочена атака срещу нас

СЛЕД ОПОРОЧЕНИЯ ВОТ Инициативният комитет на Мая Манолова: Ще искаме касиране на изборите!!!

Безкрайната ромска любов на ГЕРБ >> Пет пъти повече за Фандъкова в ромските квартали

Мая Манолова в телевизията на Слави: Аз видях страха в очите на ГЕРБ! Ще продължа да се боря за промяната!

Пет към едно. Фандъкова печели в пъти повече от Манолова в ромските квартали

 

 

 

 


116453