Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Изпитана практика >>...
Изпитана практика >> ГЕРБ готви провалили се районни кметове за шефове в общински фирми в София

Изпитана практика >> ГЕРБ готви провалили се районни кметове за шефове в общински фирми в СофияБившите районни кметове на столичните райони "Изгрев" Цветомир Жеков и на "Студентски" Димитър Дилчев са предложени за членове на съвета на директорите на две от най-скандалните общински дружества - "Чистота Искър" и "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ), предупреди гражданското сдружение "Спаси София". И двамата бяха сред избраниците на Йорданка Фандъкова в същите райони на отминалите местни избори, но загубиха вота.    

Предложението е направено от общинските съветници от ГЕРБ Николай Стойнев и Георги Георгиев. Точката за избора на нови членове на ръководството на "Чистота Искър" и ЦГМ ще бъде гледана в четвъртък. Ако предложението мине, Жеков и Делчев ще бъдат в съответните бордове до избора на техни постоянни членове, което трябва да стане с конкурс. И двамата биха могли да останат на постовете за постоянно.  

През лятото гръмна скандал, че "Чистота Искър" се източва с договори за наем на техника, превъзлагане на работа, възложена й директно от общината без конкурс, плащания за фиктивно извършени услуги, наемане на мъртви души и т.н. От БСП изнесоха данни, че дружество на Румен Гайтански - "Грийн партнърс", получава чрез договор за наемане на техника почти цялата сума, която общината дава на "Чистота Искър" за поддръжката на поверените ѝ райони.      

Съобщението на "Спаси София" гласи: 

"Обновеният" екип на г-жа Фандъкова изглежда така: ГЕРБ предлага бившите районни кметове на Студентски град и Изгрев да станат временни директори на ЦГМ и "Чистота Искър"! Хората, които преди месец загубиха доверието на софиянци и си тръгнаха от кметствата, днес се предлагат за шефове на две от най-скандалните общински дружества. Нещо повече, те не се справиха с презастрояването и проблемите в районите си, но се очаква да се справят с дружества, през които минават огромни средства и са символ на корупция и източване!? Партията-майка успешно трудоустроява своите хора. Г-жо Фандъкова, така ли изглежда новият ви екип? Така ли разбирате прозрачното управление – изгонените кметове ще ги правите директори точно на дружествата станали символ за непрозрачност, корупция и източване? Чудим се дали става въпрос просто за недомислица или тук задачата е да се опазят някакви финансови интереси? Питаме и вас за мнение - софийските данъкоплатци, които в крайна сметка ще платим за решенията на това управление? 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:
Втори тур: България решава

Вандали оскверниха Архангелова задушница и деня за размисъл

Без война сме изгубили хора, колкото през Първата световна

Пробивът е налице >> ГЕРБ отива на балотаж и за столичните райони

Балотажи във всички райони в София

Вижте как протичат изборите в цялата страна

Още една злоупотреба с власт

Депутати питат за провала на програмата за рампи и асансьори

Европейската столица на културата дерайлира в прокуратурата

Менда Стоянова: В началото на декември може да имаме бюджет на държавата за 2020 година

Методи Андреев: Наглостта на Борисов достигна нови висоти

Тома Белев: Борисов, не на нас тия

БЕЗ КОМЕНТАР! >> Борисов в остра реч нападна Радев, Нинова, Манолова, Слави Трифонов и "Демократична България"

Плевнелиев: Задава се генералска битка Борисов- Радев за президентските избори през 2021

Ще го допусне ли София?! >> Ромите избраха Фандъкова и бетонират районните  

 

 118734