Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Констатации?!? Управ...
Констатации?!? Управленско безсилие: Продължаваме да сме втори по смъртност в ЕС. Очаква се колективен имунитет до края на август

Констатации?!? Управленско безсилие: Продължаваме да сме втори по смъртност в ЕС. Очаква се колективен имунитет до края на августЗдравната система издържа, въпреки големия натиск. За голямо съжаление загубихме човешки животи, продължаваме да губим. И това е най-голямата тежест, която ще продължим да носим като лекари. Това каза пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов.

 

Има трайна тенденция за намаляване на хоспитализираните. Обърнахме тенденцията излекувани-заразени. С над 3000 души са повече излекуваните от положителните случаи в страната. Има намаляване на заетостта на леглата в страната.

 

За април ще получим 324 090 дози ваксини. Ще можем да правим по 20 000 дози на ден от ваксината на „Пфайзер“. През май ще получим над 1 млн. дози, което ще позволи да се прави по 50 000 дози на ден. Има три сценария за колективен имунитет. Колективен имунитет  може да се получи в края на месец юли. Реален сценарии-края на юли, а лош-в края на август.

 

Разформироването на НОЩ е логично решение и да не опитват политиците да правят политика. Здравеопазването не може да бъде боксова круша на някакви нови политици. Този Щаб е логично да са разформирова в края на мандата, той е надинституционална структура, която координира държавните органи.  Следователно следващият премиер трябва да създаде такъв орган. Тази случка е нормална и да не се търсят задни мисли.

 

Доц. Ангел Кунчев: Заболеваемостта 570 на 100 000. Това ни отрежда 11-то място в ЕС. Преди нас са Унгария, Кипър, Полша. На второ място сме по смъртност в ЕС след Унгария. София град е с най-висока заболеваемост.

Вървим към приключване на тази трета вълна. Смъртността следва заболеваемостта, но със седмица-две назад. Има удвояване броя на критичните случаи. Огънят е в Полша, Швеция, Нидерландия. Добрият пример е Португалия, а лошият пример е Швеция.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ангелов върти и суче за закриването на НОЩ, но пак се хвали...: Не сме боксова круша за политически мераклии

Нововъведения >> Опозицията поиска мерцедеса на Фандъкова за разнос на ваксини

Брифинг на НОЩ все пак ще има - без ген. Мутафчийски

Брифингите за COVID-19 вече ще ги дават Костадин Ангелов и Ангел Кунчев

Проф. Аргирова: Безотговорност са думите на министър Ангелов за ваксините. Няма никакви доказателства

„До няколко седмици нещата ще се оправят, вервайте ми!“ или как проф. Ангелов превърна брифинга за COVID в предизборна кампания

Господин Ангелов, къде са ви доказателствата за смесването на ваксини?

 

 

 


148849