Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Крадене до дупка! Дойде време да изхвърлим  болкуците!! >> Каракачанов: Преговаряме с две държави за подводници

Крадене до дупка! Дойде време да изхвърлим болкуците!! >> Каракачанов: Преговаряме с две държави за подводнициВодят се преговори за две държави за нови подведници (втора ръка), едната от които е Норвегия. Това съобщи днес вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Той присъства на на присвояването на първо офицерско звание на 22-ма курсанти от Випуск 2020 "Добруджански" от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Не са приключили и преговорите за строежа на двата нови модулни патрулни кораба за ВМС, обясни министърът. Там изпълнител ще е гераманската компания "Люрсен", които обаче ще ни строят чисто нови патрулни кораби за около 1 млрд .лв.

Изпълнението ще е във Варна и за двата, първоначалното ни условие е било поне единият да се прави на наша територия. Това според Каракачанов е "бонус", тъй като 40% от цената е в труда, който ще бъде извършен от български работници.

Ремонтите на кораби са забавени заради сложните процедури.

Вицепремиерът изтъкна, че в последните три години са дадени много повече пари за поддържка на морския ни флот, отколкото в последните 30 години.

 

*Заглавието е променено от редакцията

 

Снимка: БТА

Източник:  https://clubz.bg/


132957