Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Кьовеши пристигна у ...
Кьовеши пристигна у нас. Посрещнаха я с викове ”Гешев е мафия!” /видео/

Кьовеши пристигна у нас. Посрещнаха я с викове ”Гешев е мафия!” /видео/Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пристигна у нас. Тя влезе в сградата на Министерството на правосъдието пеша, придружена от охранители. Протестиращи я чакаха пред ведомството, като всички скандираха ”Кьовеши!”, ”Гешев е мафия!” и традиционното ”Гешев е позор! Оставка и затвор!”.

 

Те носят плакати на български, румънски и английски призовават Кьовеши да не вярва на обвинител №1 Иван Гешев, когото наричат „мафиот“, скандирайки „Гешев е позор!“. 

 

Полицейското присъствие в района на министерството, както и в централната част на столицата, е засилено.

 

Към момента протестиращите отново са подпрозорците на кабинета на обвинител №1, където продължават да скандират „Гешев, мафия!“.

 

„Гешев ли пазите“, питат протестиращите полицаите, които са преградили улицата. 

 

„Може ли този прокурор, тази мишка, да се крие и да не си посреща гостите от централния вход“, питат още недоволстващите и призовават началника на полицията Тодоров да дойде при тях. „Страхливец“, скандират те по негов адрес и зоват той да си подаде оставката.

 

Първата среща на Кьовеши е с правосъдния министър Янаки Стоилов. Очаква се основната тема на разговор с него да бъде непопълнените места за български делегирани прокурори. 

 

Кьовеши е на работна визита в България на 10 и 11 юни 2021 г. Страната ни е първата, която тя посещава, откакто ръководената от нея институция започна да работи на 1 юни. Предвидена е работна среща и с главния прокурор Иван Гешев, и с прокурорската колегия на ВСС, на която ще бъде обсъдено попълването на предвидения за България брой на европейски делегирани прокурори. В рамките на утрешния ден Лаура Кьовеши ще даде пресконференция в Дома на Европа и ще отговаря на въпросите на българските медии.

 

Обществените нагласи за посещението на европейския главен прокурор у нас са на двата полюса- Някои виждат в появата й спасение, а други предупреждават, че от визитата й няма да излезе нищо бомбастично.

 

Очаквайте подробности! 

  

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Doamnă Koveshi, nu credeți pe Geshev!*

Протестът пред Съдебната палата събира подписи за оставката на Гешев (видео)

Протестиращи пред Съдебната палата: Няма да мръднем, докато Гешев не бъде изметен

Вече не искат оставката, а отстраняването на Гешев

Затвориха сградата на Съдебната палата в София заради сигнал за бомба

Съдебната палата осъмна с палатки срещу Гешев

 

 

 

 


152333