Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Лудогорец пак е първ...
Лудогорец пак е първенец в редовния сезон

Лудогорец пак е първенец в редовния сезонВъз основа на съботните резултати Лудогорец стана шампион на редовния сезон, до чийто край остават 3 кръга. С успеха 1:0 над Монтана... 

Въз основа на съботните резултати Лудогорец стана шампион на редовния сезон, до чийто край остават 3 кръга. С успеха 1:0 над Монтана „орлите“ дръпнаха с 9 точки пред втория Локомотив (Пловдив) и с 11 пред третия ЦСКА.

По този начин е сигурно, че отборът на Валдас Дамбраускас влиза като лидер в плейофите и вече е наясно със своя брой домакинства в заключителната част, пише "Мач Телеграф". А именно три от пет възможни мача – на шестия, на втория и на четвъртия. Ако съдим по настоящото класиране това са ЦСКА 1948, Локомотив Пловдив и Арда. Гостуванията ще са на „Българска армия“ и на Берое. Но все пак в Топ 6 са възможни всякакви въртележки, но не и на върха, където безспорен лидер е Лудогорец.

В последните 5 сезона, откакто efbet Лига е в този формат, разградчани са ставали първи в редовния сезон всеки път, но и тази година, както през миналата, го сториха 3 кръга преди края. 

Рекордно бързо това се случи през сезон 2016/2017 — 4 кръга преди края. А веднъж това стана в последния, 26-и кръг – 2017/18. И именно тогава бе доста жестока битката за титлата с ЦСКА.

Това постижение на Лудогорец е важно да се отбележи, защото, ако беше при класическия формат (б.а. – който сега някои от изпадащите искат да върнат) – 16 отбора и 30 кръга, „орлите“ вече щяха да са завоювали официално и десетата си поредна титла.

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 

 


148597