Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова: ГЕРБ и...
Мая Манолова: ГЕРБ и ДПС бяха заедно на изборите в Мъглиж

Мая Манолова: ГЕРБ и ДПС бяха заедно на изборите в МъглижМанолова разказа нова изборна схема на ГЕРБ с цветни предпазни маски, нарече я „Мъглижгейт“. Борисов ще се разграничи ли от изборната измама на ГЕРБ в Мъглиж?, попита тя

Частичните местни избори в Мъглиж показаха ясно коалицията между ГЕРБ и ДПС. Те ще бъдат заедно и на предстоящите парламентарни избори. „Мъглижгейт“ е новата иновативна схема за контролиран вот в условията на пандемия. След като ГЕРБ се хвалят с победа на частичните местни избори в Мъглиж вчера, означава, че те са автори на новата изборна измама за контролиран вот с цветни маски.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на извънреден брифинг днес относно нова схема за изборна измама на ГЕРБ с цветни предпазни маски.

По думите й избирателите в четвърта секция в Мъглиж са гласували с предварително раздадени еднакви оранжеви маски. Влизали са с тези маски, гласували са и след това са излизали и са оставяли на определено място оранжевите маски. Маските са преброявани от организаторите и вероятно след това са изпълнявали предварително направени договорки, обясни тя.

По случая, по информация на щаба на „Изправи се.БГ“ в Мъглиж, е арестуван мъж. По непотвърдена от надлежните органи информация въпросният мъж е съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ в Мъглиж, заяви Манолова.

Борисов ще се разграничи ли от изборната измама на ГЕРБ в Мъглиж? Така ли смята да провежда и предстоящите парламентарни избори? Питаме МВР за какво е задържан мъжът от Мъглиж по време на изборния ден. Кога ще приключи проверката на МВР и на прокуратурата по случая? Кой е арестуваният мъж?, попита Манолова.

В четвърта секция в Мъглиж право на глас имат 770 души. От тях са гласували 484 души. Гласовете за ГЕРБ са 387, което означава, че 80% от вота е за кандидата на ГЕРБ. За кандидата на „Изправи се.БГ“ Златко Острешев има 49 гласа. Това много прилича на гласуването за Фандъкова на местните избори в столичните квартали Факултета и Филиповци, допълни Манолова.

Тя подчерта, че на местните избори през 2019 г. ГЕРБ и ДПС са си разделили гласовете за общински съветници поравно – 135 гласа за ГЕРБ и 126 гласа за ДПС. Друга справка на „Изправи се.БГ“ показва, че на последните парламентарни избори, през 2017 г., ГЕРБ има 178 гласа, а ДПС – 112 гласа, заяви Манолова.

Категорично ще се противопоставим на опита да се манипулират предстоящите парламентарни избори. Частичните избори в Мъглиж показаха как ГЕРБ и Борисов възнамеряват да използват пандемията за контролиране на вота, категорична е Манолова.

Припомняме, че „Изправи се.БГ“ издигна Златко Острешев за кандидат за кмет на Мъглиж. Той е на второ място с 1200 гласа. Кандидатът на „Изправи се.БГ“ в Славовица – Галя Игнатова е първа по резултат и следващата неделя ще се яви на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ, допълни Манолова.

 

 

Източник: https://izpravise.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Първа победа на Манолова срещу ГЕРБ – кандидатът ѝ за кмет на Славовица е първи

Рекордни гледания в Тик-тока на Мая Манолова

Мая Манолова: Хората вече не искат Борисов

Мая Манолова към премиера и вътрешния министър: Къде е охраната на машините?

Мая Манолова: Ние сме единствената платформа за подкрепа на обикновените хора, не работим за елита

Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

Борисов не се яви на делото с Манолова за клевета, отложиха го

Манолова: ГЕРБ и ДПС искат да сложат ръка върху 30 млрд. лв.

Мая Манолова: Махаме данъка от 10 % върху заплатите до 650 лв. И ще преизчислим пенсиите

Мая: Няма да управляваме с ГЕРБ и ДПС. Амбицията ни е мнозинство за промяна в България!

 

 

 

 

 


145721