Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Мая Манолова към ГЕР...
Мая Манолова към ГЕРБ: Починалите от COVID-19 не са мъртви души на изборите, а почернени семейства

Мая Манолова към ГЕРБ: Починалите от COVID-19 не са мъртви души на изборите, а почернени семействаОт парламентарната трибуна премиерът и здравният министър дължат отговор защо страната ни е на първо място по обща смъртност в света, каза Манолова

Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които в списъци се отбелязват като гласували български граждани. Това са почернени български семейства, това са погребения, това са загинали хора, човешки драми в хиляди български домове.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в декларация от парламентарната трибуна по повод разпускането на Националния оперативен щаб вчера.

Темата с разпускането на НОЩ без обяснения и без мотиви вчера е акт на безотговорност от страна на българското правителство и българския премиер и трябва да прозвучи от парламентарната трибуна. Очевидно Бойко Борисов провежда наказателна акция спрямо българските граждани и спрямо българските пациенти, действайки на принципа „след мен и потоп“, категорична бе Манолова.

По думите й Борисов се опитва да избяга от отговорност и да освободи от отговорност НОЩ. Той може да ги освободи от работа, но не може да ги освободи от отговорност, каза още тя и допълни, че първото място на България по обща смъртност в света ще е повод за искане за изслушване през следващата седмица. През 2020 г. са починали с 18 746 души повече, в сравнение с 2019 г., каза Манолова.

През 2019 година България е била първа по коефициент на обща смъртност -  15,5 на 1000. През 2020 коефициентът е 17,8, а от началото на 2021 г. коефициентът достигна 21,03, посочи данните Манолова.

Българският парламент не може да остане безучастен. След като без мотиви беше разпуснат органът, който анализираше информацията и подготвяше решенията досега, следва парламентът да се произнесе какъв да е следващият орган, който да управлява здравната криза, категорична бе тя. 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:  

Ангелов върти и суче за закриването на НОЩ, но пак се хвали...: Не сме боксова круша за политически мераклии 

Мая Манолова като булдог захапа Борисов! 

Мая Манолова: Борисов е беглец, пак избяга. От страх се скри!

В опит да се покрие Борисов бяга от кабинета в Министерски Съвет и вилата в резиденция "Бояна"!

Живеем в някакъв сън – този изтърван, напълно изплискал човек, ни управлява още, и премиер ни избира

Манолова: Борисов е премиерът - беглец

Новите партии започват мащабна ревизия на "Борисов 3"

Започна се: ГЕРБ в пълна изолация, опозицията поведе парада! Бойко Борисов се покри

Илиян Василев към Борисов: Много сте жалък, а от днес сте и криещо се от отговорност криминално проявено лице

Манол Глишев: Този човек (Борисов) е не само престъпник, а е и невероятен страхливец

 

 

 


148847