Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Борисов се...
Манолова: Борисов се сгромолясва и се опитва да повлече всички около себе си

Манолова: Борисов се сгромолясва и се опитва да повлече всички около себе си"Борисов се сгромолясва и в падението си се опитва да повлече всички около себе си. Проблемът на Борисов не е с мен или с водачите на протестите, а е с българските граждани, които вече не желаят да бъдат управлявани по този мутренско-мафиотски начин". Това каза пред БНР лидерката на "Изправи се България" Мая Манолова. Според нея всички политически проекти, които ще се явяват на следващите избори, трябва предварително да заявят дали ще правят коалиция с ГЕРБ и дали ще направят ревизия на управлението на Бойко Борисов.

По думите на Манолова общото усилие на гражданите е да се стигне до оставка на правителството и да има предсрочни избори:

"Бойко Борисов не мисли за българските фирми и за народа. Мерките на правителството са стигнали едва до под 5% от фирмите. От 500 млн. лв. обещани безлихвени кредити - раздадените са едва 9 млн. лева".

В предаването "12+4" Манолова коментира, че за машинното гласуване се изричат много лъжи:

"Защо представителите на всички партии в ЦИК бездействат вече една година. Текстът в Изборния кодекс е в сила от август миналата година, че на всички избори, след местните избори, трябва да има машини". 

По думите ѝ те саботират машинното гласуване и честните избор:

"Народът няма да приеме манипулиран вот. Няма как да има честни избори без машинно гласуване. Ключово важно е и отстраняването на Михаил Константинов от "Информационно обслужване", ако искаме да има честни избори, особено ако намерението на Томислав Дончев е машините да бъдат сертифицирани от "Информационно обслужване".  

Манолова обяви, че разполага с информация, че документацията за поръчката за машини за гласуване е готова и тя трябва да бъде обявена:

"Нужен е един месец технологично време, за да приключи процедурата и да бъде избрана фирма-изпълнител. Така че има време. Вече се проведоха евроизбори с 3000 машини. Питам Томислав Дончев - как тогава  бяха взети под наем, а сега?". 

Според нея могат да бъдат взети под наем машини от Белгия, която разполага с 30 хиляди машини: "Би могло българското правителство да преговаря с белгийското".

 

Източник:  https://bnr.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая: Борисов незабавно да изтегли законопроекта за ЧСИ, приет от неговите депутати в сряда

Мая Манолова: Борисов се превърна в модела „Орешарски-2“ в опит да спаси властта си

Мая: С промените в кабинета Борисов сформира коалиция срещу гражданите

Манолова: Борисов ще се опита да постигне „Борисов-4“ с нечестни избори

Мая Манолова: Очаквам вълна от протести до падането на Борисов


 


132727