Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова: Директорът...
Манолова: Директорът на

Манолова: Директорът на "Топлофикация" е сменен със... съобщение в сайта (видео)Манолова призова СОС да си върне контрола върху "Топлофикация" и да назначава ръководствата прозрачно

 

 

Днес от съобщение на сайта на "Топлофикация - София" разбрахме, че е сменен изпълнителният директор. Кремен Георгиев е освободен, назначен е Александър Александров. Нито дума за мотивите за смяната, нито дума за професионалния опит и визията на новия изпълнителен директор за развитието на дружеството.

Тава се казва във видеообръщение на Мая Манолова и екипа й.

Наясно сме с огромните проблеми - близо 900 млн. лева дългове на дружеството, от които 105 млн. лева просрочени към "Булгаргаз". Ясни са и огромните проблеми на столичани с дружеството, посочва още Манолова.

В същото време се извършва смяна в ръководството, без обяснения, абсолютно на тъмно, казва тя.

Това е публичното и прозрачно управление, което буквално преди седмици старият нов кмет на София г-жа Фандъкова обещаваше по време на предизборната кампания.

Преди година се правеше поне обсъждане в СОС, а сега е достатъчно само едно съобщение в сайта, подчертава Манолова.

В интерес на гражданите е СОС да си върне контрола върху назначаването на ръководствата на дружеството и върху неговото управление.

Трябва двустепенната система на управление да се смени с едностепенна - решениеята следва да се вземат от СОС, а не от наздорен съвет, назначенията да стават след публични конкурси и след публично обявяване на визията, смята още Манолова.

 

Източник: www.24novini.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: ОБМИСЛЯМ СФОРМИРАНЕТО НА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА! Заедно с гражданите ще отстояваме основните демократични ценности. Показахме, че едноличният режим на Борисов може да бъде демонтиран!

Мая Манолова гласува за свободна, демократична и европейска София

Манолова: Борисов е обладан от страх и паника, че ще загуби София! Срам ме от лъжите му! Срам ме е от него! Срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света!

Манолова: Посланията ми са към всеки, който не иска повече този модел на управление

Мая Манолова заедно с гражданите в протестите срещу Гешев, обяви подкрепа за кандидат-кметовете на промяната (ОБЗОР)

Гражданският кандидат: Имена от ъндърграунда и мутрите са се впуснали да пазят властта

Мая Манолова: Призовавам и г-жа Фандъкова да се включи в дебата, а не да се крие зад ромските махали!

Мая Манолова: Да се изправим!

 

 


117163