Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Манолова пред стотиц...
Манолова пред стотици симпатизанти във Видин: Болницата тук е в трагично състояние, учредихме клон на

Манолова пред стотици симпатизанти във Видин: Болницата тук е в трагично състояние, учредихме клон на "Изправи се България"Днес учредяваме клон на гражданската платформа „Изправи се.БГ" във Видин. Обявихме и първата си национална кампания „Малките пред големите", с която ще защитаваме гражданите, малкия бизнес, малките земеделци, пациентите, потребителите от монополите. Това е, което ще правим в интерес на правата на гражданите. Ще се обединяваме и подкрепяме в общите ни каузи. 

Това заяви председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова днес пред обществеността във Видин. 

 

 

 

„Днес в приемната минаха над 30 души", подчерта Манолова за приемната, която по-рано тя организира в града.
Хората се оплакват от натиск от банките, които ги изхвърлят от единственото им жилище. Когато бях омбудсман, внесох законопроект, който уж го приеха на първо четене, а сега го отхвърлиха. В момента хората с едно жилище, също вече подлежат на отнемането му, ако не могат да си платят кредита. Това не е справедливо", подчерта Манолова. 

Във Видин от 1 януари ще ви увеличат цената на водата, както във всички други български градове, на кубик – на 3,05 лв. , което е скок с 20 стотинки за Видин. Във влака днес хората ми казаха, че не могат да си плащат сметките нито за ток, нито за вода в момента, а какво остава след увеличението. Във влака беше баща на четири деца, който ми разказа, че гледа децата си без ток, а те са ученици, защото не може да си плаща сметките. Къде отиват парите, събрани от гражданите от страна на ВиК-дружествата и другите монополисти? За нови тръби ли? За по-качествена услуга ли?, попита още тя. 

Тук сме, защото Северозападът е България. От години идвам тук и сме водили много битки. Имаме няколко победи. Битката, която водихме с пациенти на видинската болница, беше битка за живот на хората на хемодиализа. След две годни се преборихме за нови апарати и ремонт на отделението. Тук са и хора, с които сме започнали и друга битка, която не сме довършили. Това е битката на медицинските сестри за достойно заплащане и условия на труд.
Година по-късно, днес, те ми показаха фишове за заплати от 610 лева. Това е застрашаващо съществуването на видинската болница. Лекарите получават по 750 лева. Предстои да се закрие неврологията в болницата тук. Поздравявам ви, че ги подкрепихте по време на техните протести, но още нямаме резултат. Болницата е в трагично състояние. В приемната хората се оплакаха, че ръководството пилее пари и не прави нищо, за да подобри условия. Така че, гражданите на Видин трябва да се изправите отново и да си защитите правата, каза още Манолова

Тя обяви, че „Изправи се.БГ" тръгва в страната, за да организира клонове на гражданската платформа навсякъде и за нея е знаково, че първият местен клон на сдружението се открива именно във Видин.

В гражданската платформа от Видин, като партньори, се включват гражданските организации "Активно общество", "Обичаме Видин" и Движение "ДНЕС".

 

 

  

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

"Малките пред големите": Манолова в подкрепа на обикновения човек, Движение "ДНЕС" застана зад новия проект!

Мая Манолова организира трета безплатна приемна за граждани

Мая Манолова, „Изправи се, България“ и Движение „ДНЕС“ обединени в името на България!

Манолова: Както Борисов събра мнозинство за субсидията, така да събере и за съдебната реформа

Стотици граждани и неправителствени организации заедно в „ Изправи се , България“!

Манолова: Борисов разказа басня за "независимия" прокурор - предложенията му са противоконституционни

" Изправи се  България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Манолова: Първата победа на " Изправи се .БГ" е налице!

Изправи се ..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

С " ИЗПРАВИ СЕ , БЪЛГАРИЯ" Мая Манолова вдига страната на крак! Ще оказва натиск върху властта и институциите да работят за хората

Изправи се..., вдигни очи! Промяната е вече с нас!

Манолова: Първата победа на "Изправи се.БГ" е налице!

"Изправи се България“: Обединени да се изправим и разрешим проблемите със силата на нашата гражданска енергия! ВИЖТЕ пълния текст на Учредителна декларация на гражданската инициатива >>

Maнoлoвa: Πpaвитeлcтвoтo вpъща TKЗC-тaта, нo в пoлзa нa eдpитe coбcтвeници

Манолова: Отговорих на всичко, което можеше да роди главата на Борисов, и на неговите придворни сайтове

Манолова подкрепи протеста на майките на деца с увреждания

Мая Манолова изпрати на посланици данните за изборни нарушения в София

Манолова обяви ежеседмична безплатна приемна за граждани

Манолова за Airbnb и Booking: Управляващите ни връщат в пещерните времена. Започвам срещи с гражданите от цялата страна! (видео)

Стотици желаещи за приемната на Манолова, запълнила се за месец напред

Битката на Мая за справедливост не е приключила...!

Манолова обяви къде е новият й офис, прави приемна в сряда

 

 


118728