Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Медийни кретени вдигат шум, само и само да се харесат на господарите

Медийни кретени вдигат шум, само и само да се харесат на господаритеТова работят някои...

Заглавието е предизвикано от уродлива манипулация в кафяво издание, за което да слугува на властта е като въздуха, слънцето и водата за всяко живо същество. Дали президентът Радев, който отговаря за НСО, не е знаел за поръчаното убиство на Станка Марангозова? - вдига шум кафявата медийна амеба. И въобще, дали поръчките за екзекуции не са ставали със знанието на държавния глава?

Внушението е очевидно. И елементарно. 

Подобни истории могат да се чуят само в психиатриите и душевно болни медии. 

В този дух може да се попита: Дали не са минавали поръчките за екзекуции през председателя на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров? Той е бил шеф на държавното обвинение, когато е извършено убийството на Марангозова, значи е станало с негово знание? Освен това Цацаров е член на масонска ложа, както и служителят от НСО.

Говорителката на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева заяви пред журналисти: „Държавният гард е бил с контакти  на високо ниво в държавата - политици, магистрати и бизнесмени.“ Допълни, че е членувал в масонска ложа и държал връзка с много масони. Въпросното кафяво нещо, дето вдига шум, веднага сочи президента и пръска слюнки. Но по същата логика биха могли да са премиерът, висши магистрати, предесдател на НС, политици, министри и пр. Кафявото не се интересува - то трябва да плюе в указаната посока. 

Ако имаше някаква нишка, макар и хипотетична, водеща към Радев – това щеше да е първа новина на прокуратурата и МВР! Наистина трява да си счупил тъпомера, за да не се сетиш за нещо толкова елементарно. У някои явно слугинското е по-силно от всичко друго. 

В случая Радев не се нуждае от защита. Атаката е дори в негова полза, защото е повод да започне радикални реформи в НСО. Тази служба отдавна плаче за закриване и създаване на нещо ново и прозрачно, което да не поражда основателни съмнения за връзки с олигарси, мутри и престъпници. Проблемът е от десетилетия. 

Колкото до готовия на всякакви низости мисир, дори той трябва да влага поне малко разум и въображение докато бие по тенджерата. Ако е непосилно за него – да пита. Иначе със сигурност един ден ще го поемат санитарите от МБАЛНП „Св. Наум“…

 

Фрог нюз

 

 126452