Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / На печелившите пенси...
На печелившите пенсионери – Честито!

На печелившите пенсионери – Честито!Позиция на Лидия Сачева - служител в социална служба, гр. Пловдив

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)

 

Идва светъл християнски празник – Великден. По стар правителствен обичай е време да бъде зарадвана най-бедната прослойка на обществото - българският пенсионер.

С Божията воля и тази на богоизбрания наш министър председател 3-ти мандат – Бойко Борисов 1 227 000 пенсионери ще вземат допълнително по 40 лв. по повод Възкресение Христово. Представяте ли си ?! Ц Е Л И  40  ЛЕВА! И с тях можеш да си купиш толкова много неща, че чак тези пенсионери с по 500 лв. пенсии да ти завидят! Можеш да си вземеш... 2 кила агнешко или да минеш по-скромничко с няколко козунака и няколко кисели млека.

Е, честито на класиралите се под линията на бедност възрастни хора. Честито да е на всичките! И от сутрин до вечер и делник, и празник служби и молитви за здравето на нашия пръв партиен и държавен ръководител по всички църкви и манастири да има, а Господ здраве и дълголетие да му дава! Амин.

Дето се вика парички са си..., малко, ама от сърце. От сърцето не на кой да е, а от сърцето и душата на самия наш премиер - Крал! Дългогодишният ръководител на нашата страна - Бойко Борисов! До последно не се знаеше дали ще ги има. Но ето рогът на изобилието дойде заедно с милостинята спусната от милостивото Бойково сърце! Важно е желанието и най-вече благоволението на вожда! Нашият обичан и тачен вожд. Е, да, няма за всички пенсионери, ама какво да правим като у нас дал бог бедни..., бедни та бедни хора. Все едно бедни по техен избор, а не поради некадърната ни държава и всичките ни бивши и настоящи управници - лъжци и продажници!

Сега по празниците хем пенсионерите доволни, хем и Благодетелят. Като все едно от джоба си Бойко Борисов извади цели 50 млн. и с подобаващ загрижен тон обяви поредната доброта, която прави към „простия човешки материал“. Все едно лично ТОЙ отделя от залъка си, за да ИМ даде добавка. Трогателно! И.... лицемерно до безкрай! Отвратително даже!

С "крупната" сума от 40 лв. ще "живнат" родните пенсионери. Ще си накупят лекарства, на театър ще идат и ще седнат на... "богато отрупаната маса". Заслужават си! Мъка цяла година, ама като дойдат Великден и Коледа българският пенсионер се чувства като БЯЛ ЧОВЕК. Ох, Боже, прости ми тези слова, написани гротескно и с "любов" към нашия премиер...

Развива се България и икономическият скок е лъвски. Може да си позволи Кабинетът два пъти в годината да подаде по някое подаяние на милион и двеста свои поданици. Не че и още 1-2 милиона нямат нужда, ама пък ще стане разхитително. Нали?

Бойко Борисов вече близо 18 години  (Има такъв премиер…) доказва, че е човек на България, Европа и Света. И КАКВО ТУК ЗНАЧАТ някакви си наши бедни сънародници!? Бойкова България е на изключително „високо“ европейско ниво и защо ли пари да се дават и пилеят за хората като има къде-къде по-важни и отговорни неща като ремонти, пътища, пречиствателни станции, стадиони и зали в села с по 100 души...

Милионите на данъкоплатеца се влагат в ремонт на наскоро ремонтирани пътища, във фалиралото саниране, за тарантутене на европейски комисари, за скъпи коли на чиновници, за отглеждане на свободни кокошки и... броене на комари.

Толкова от правителството. На който пенсионер не му изнася и се сърди на Бойко да отиде във „фалирала“ Гърция. Там дават САМО по... 500 евро за празниците. А тук да се знае - всички са предупредени! Никой да не мърмори и да разваля настроението на Борисов и неговите министри, защото ще вземат да се нервират и да спрат "огромната" помощ. Тогава чак ще видят пенсионерите как се свързват двата края. И как се живее без пари!

Да си спомним как същите тези пенсионери изядоха на Бойко фискалния резерв и докараха Краля–Слънце до нервна криза. Сега да си обикалят около кофите за боклук тихо и кротко, да си харчат с размах пенсията, барабар с надбавката и да си траят. Тихо и да си траят! И никой да не си и помисля да протестира, че няма ток и парно, че яде само хляб, мляко и туршия. Все пак е здравословно. Я стига капризи. Не виждате ли как обгрижва Борисов възрастните. Видял е разчетите и е преценил кой от колко, кога точно и от какво има нужда! А то е точно толкова, колкото са възможностите на Бойко Борисов и държавата! Ограничени! И както винаги за народа, те са ограничени и ограничени ще бъдат! Докато е тази власт нашата ужким опозиция

"Бате Бойко, не сме канибали, а сме много гладни"! Това му викаха преди време под прозорците на Бойко доведени до отчаяние пенсионери. Оттогава минаха няколко „МНОГО УСПЕШНИ“ за НЕГО години и същото толкова „МИЗЕРНИ“ за ТЯХ. За НАС. За БЪЛГАРИЯ.

Два пъти годишно по 40 лева - 80 лева. Това е признателността към нашите майки и бащи. Това е върхът на правителственото милосърдието. Евтина подигравка с човешкото достойнство и нещастие, виновник за което е некадърното, безхаберно и безотговорно българско правителство. Нашето си правителство.

Милиони българи живеят под прага на бедност и изглежда там ще си останат, докато със съдбините им се разпореждат ТЕЗИ управници. А прокламираното светло настояще, бъдеще и 2000 лв. пенсия ще си останат само мираж. Мираж и лъжа. Долна и безотговорна лъжа.

И така на всички избори, та чак досега ! А докога...!? Ние всички - пенсионери, работещи, учещи, всички заедно веднъж и завинаги трябва да решим и категорично да отстоим правото си на достоен живот!

 

Вижте и други коментари на „ДНЕС“ по темата:

Ножицата на Борисов „изряза“ бедна България

28 години псевдо цирк стигат!

Похвално слово за българския пенсионер–мъченик

За нас боклука..., за общинари и управници – милионите!

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Време дойде да излизаме от блатото

Да си вземем държавата! Днес!

Страната на протестите и нее***лните политици. Време е да се обединим…

Бедност и убийствен скок на цените? Гарантирано от ГЕРБ!

Животът не е билетче от лотарията

Цените растат, заплатите не мърдат, а животът ни от ден на ден става все "по-хубав" и "по-добър"

Детските добавки са жест на обществото към родителството, а не милостиня!

Геноцид! А докога?!?

Писна ми да живея в два паралелни свята

 

 

 


57730