Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРШ...
НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША16.06.2018. Влакът Варна - София. Пътувах към сбъдването на мечтата си, когато съдбата ми отреди да пътувам в едно купе със семейство, чийто членове бяха майка, баба и две деца - момиченце на 4 годинки и момченце - по думите на бабата 9 годишно. В началото бях шокирана. Да, шокирана от това, в каква компания трябваше да пътувам, защото майката държеше в ръцете си памучна кърпичка и през две-три минути бършеше устата на момченцето. Погледнах го. Имаше вид на човек, за когото казват, че има "късо съединение на втория етаж". Казах си: "Ех, защо точно аз и точно днес трябва да пътувам в такава компания - да гледам течащи лиги и да слушам нечленоразделни звуци?", но реших да проявя добро възпитание и да не реагирам или поне да не показвам мислите си. В този момент бях безкрайно благодарна на Марк Зукърбърг.

По време на пътуването майката отиде да заведе дъщеричката си до тоалетната и бабата седна до момченцето, поемайки "щафетата" с кърпичката. Бабата въздъхна, целуна детето по челото и каза: "Ох, Слънчицето ми!", погледна ме и продължи: "Детска церебрална парализа. След ваксина."

Останах втрещена. Не от това, че детето не се е родило така, а от силата на духа на тези две жени. Да родиш здраво дете, да му се радваш, да го гледаш как прави първите си крачки, как се показва първото зъбче, как изрича първите си думи и изведнъж... БАМ! Животът ти забива шамар!

Но въпреки всичко! Напук на всичко и на всички тези две жени не са избрали по-лесния вариант. Тези жени са намерили сили да продължат да се борят. Тези две жени не са затворили детето си у дома, за да не го вижда шефът на КТ"Подкрепа". ВИДЕО

Тези две жени ме накараха да се срамувам от мислите, които минаха през ума ми в началото на пътуването ми. Тези две жени ме накараха да осъзная колко всъщност аз съм богата, колко много ми е дал Господ, колко много имам и колко може да бъде дребна душицата на онзи, който никога не се е изправил пред такъв проблем.

Снощи, докато гледах новините и чух изказването на Валери Симеонов, си спомних за тези две жени и в душата ми се надигна такава ярост, че вярвайте ми, ако можех щях да накарам този човек да прекара поне четири часа (колкото прекарах аз от Варна до Мездра) в компанията на моите две спътнички и момченцето, за да разбере имат ли право майките да се интересуват от това колко и за какво се харчат от парите на данъкоплатците.

Валери! Няма да се обърна към теб в учтива форма. Няма и да те нарека господин, защото не си заслужил тази привилегия, но ще ти кажа само едно. Ако аз, с моя първоначален шок от гледката съм показала колко ми е дребна душицата, то с това твое изказване ти показа само едно - че нямаш душа. Че си я оставил някъде между дискотеките на Слънчев бряг, докато се правеше на шериф, или в някой скъп ресторант, смачкана като мръсна салфетка в чиния с огризки от скъпа вечеря, струваща колкото проходилката нужна на това момченце.

В този момент, Валери, докато те слушах, разбрах че на следващите избори ще направя всичко възможно и ще положа всички усилия никой да не гласува за теб. В първия момент, когато чух мерзките ти думи, изречени с онази мазна и ехидна усмивчица, си зададох въпроса: "Как мога да изпълня желанието си да не припариш повече до парламента?"

 

Източник: http://www.alarmanews.com

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави, единствен ти застана до нас в тази жестока борба!

Системата го убива!

Арогантността и циничността на Борисов удариха дъното

Слави спазва обещанията си към майките на деца с увреждания

Съществуваме напук на Системата. Няма да се откажем!

Българските медии гузно мълчат за дарението на Слави от концерта в Лондон ЗА нашите деца!*

Брутален и циничен ВИЖТЕ>>* >> Борисов нареди хората с увреждания "да му се махат от главата"

Слави спасява децата на България!

„Системата ни убива“

Слави Трифонов ще дари парите от концерта си в Англия на Конфедерацията за защита правата на децата

Слави и хиляди българи пяха срещу Системата и за децата! Медиите грозно мълчат!

Празни приказки: Социалният министър не убеди майките на деца с увреждания, че системата ще бъде променена

ЕДИНСТВЕНО НА НАШИЯ САЙТ: Въпреки медийното затъмнение! > Слави с разтърсващ концерт в Лондон за децата на България! ВИЖТЕ>>

Слави и Ку-ку бенд с концерт срещу системата

Концертът в The O2 Arena ще бъде в подкрепа на родителите на деца с уврежданияо

"Шоуто на Слави": Системата убива децата ни, уби медиите... убива България! Слави е заплаха за статуквото...!

Слави осъди „Господари на ефира“ и дари парите на майките на деца с увреждания

Държавата, която убива хората с увреждания

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие (обновена)

 

 


67100