Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Необходим е и финансов одит на „Топлофикация-София“!

Необходим е и финансов одит на „Топлофикация-София“!Наложително е при сформиране на постоянните комисии в СОС да се свика изслушване на ръководството на „Топлофикация-София“. Това каза председателят на БСП-София и общински съветник в СОС Калоян Паргов в декларация от името на ПГ „БСП за България“ в СОС, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

Не мисля, че мотивите за оставката на директора на „Топлофикация-София“ са само лични, отчитаме и, че финансовият одит на дружеството е наложителен, предвид размера на дълговете и най-вече решението на Общинския съвет от лятото, което даде ход на търсенето на международен консултант, който да предложи финансов модел за развитие на дружеството, каза още председателят на БСП-София и общински съветник в СОС пред журналисти след провело се заседание на Съвета.

 

„Вчера за пореден път в медиите изтече съобщение за оставката на директора на „Топлофикация-София“. Практиката директори на общински дружества да си подават оставката по лични причини не е от вчера. И предвид това, че желанието за промяна в София надделя над желанието да остане статуквото, говоря вследствие на резултатите от първия тур, и заявките от управляващото мнозинство, което се формира за промяна, днес поставихме въпроса за тази оставка и за поява на ново име, начело на „Топлофикация““, продължи той.


Калоян Паргов отбеляза като наложително комисиите в СОС, които имат отношение към „Топлофикация-София“, да изслушат Надзорния съвет на дружеството. „Затова поискахме след днешното конструиране на комисиите на СОС спешно заседание на три комисии, които имат отношение към „Топлофикация-София“, тъй като отоплителният сезон вече навлиза, а именно Инженерната комисия, така наречената Стопанска комисия, както и Комисията по финанси и бюджет. Те трябва да изслушат надзора и управителното тяло с оглед моментното състояние, готовността за отоплителния сезон, причините, довели до тази оставка, ако са известни на Надзора, защото не мисля, че са само лични, и оттук нататък как продължаваме“, допълни той.


Калоян Паргов заяви още, че от БСП държат да бъде спазена буквата на закона и следващото ръководство на „Топлофикация-София“ да бъде избрано с конкурс, на който всички кандидати да представят концепциите си. „Дължим това на софиянци, знаете, че напрежението около „Топлофикация-София“ винаги се засилва около отоплителния сезон“, добави още той.

 

Източник: http://epicenter.bg/


117161