Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Обърнаха палачинката...
Обърнаха палачинката! Й. Цонев (ДПС) със звучен шамар към ГЕРБ заради Борисов. Те мълчат

Обърнаха палачинката! Й. Цонев (ДПС) със звучен шамар към ГЕРБ заради Борисов. Те мълчатКолко време премиерът не е бил в тази зала. Според вас това нормално ли е? С този въпрос депутатът от ДПС Йордан Цонев се обърна към колегите си от ГЕРБ. Докато говореше, те останаха безмълвни. 

Цонев допълни:  Иван Костов беше казал, че министър, който си позволи да не отговори  на депутатско питане,  ще му бъде поискана оставка.  Това е уважение към народното представителство. Властта ни е дадена от народа и ние излъчваме изпълнителната власт. Премиерът трябваше да бъде тук, да отговоря на въпроси. Самите вие твърдите, че има какво да каже. Аз също мисля така. Говоря за уважение към Конституцията. От ДПС сме си подставили задача парламентаризмът да бъде възстановен. 

Има институционална криза в страната заради нарушения диалог между институциите. А Конституцията повелява друго - да има диалог и, координация и взаимен контрол между институциите. Парламентаризмът днес не е уважен за пореден път. И ни тук сме призвани да възстановим доверието на българските граждани в институциите.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

 


148860