Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Отдавна известни фак...
Отдавна известни факти >> Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни

Отдавна известни факти >> Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни"Пробойните на Касата са добре известни." Това каза управителят на НЗОК д-р Дечо Дечев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„По закон Националната каса, освен че трябва да подсигури определени медицински услуги, медицински препарати и т.н., е задължена и да подсигури мерки и действия с оглед най-рационално използване на тези средства. И в момента прокуратурата именно това проверява – доколко Националната каса е правила това, което е длъжна по закон. И иска да получи информация какви проверки са направени, доколко те са били ефективни и така, коментира той. Според него проблемите са комплексни - проверява се по документи, но документът е попълнен изрядно.

По думите му достъпът до здравна услуга е без съмнение в България. Във времето някой е определил пакета от дейности, които осигуреното лице има право. Всички тези дейности, изделия, лекарства, струват пари. Тук става целият конфликт, коментира д-р Дечев.

„Пациентът казва „Аз имам право на това нещо“, а този, който предоставя дейност, казва - „Да, но това струва пари“, отбеляза управителят на НЗОК.

 

Редактор: ЕВГЕНИЯ ЧАУШЕВА

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Късно >> Прокуратурата проверява договорите на лечебните заведения с НЗОК

Мая Манолова към здравния министър: Не сте в позиция да назидавате

Колкото повече - толкова повече... за крадене >> Шефът на НЗОК: Касата е отпуснала повече пари, отколкото миналата година


 


103069