Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ В...
ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ ГРАЖДАНИ НА БЛАГОЕВГРАД

ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ ГРАЖДАНИ НА БЛАГОЕВГРАДБългари,

Днес, 1 година след умишленото убийство от политиците на Националния референдум, иницииран от Слави Трифонов и 3 години след старта на подписката, всички ние загубихме търпение. На 14.06.2017 г ЦИК открадна 13 000 наши гласове и по този начин умишлено направи Референдума незадължителен за Народното събрание. Само ден по-късно на 15.06.2017 г. нашите „народни избраници“ по най-нагъл и безпардонен начин гласуваха единодушно срещу волята на 3,5 млн българи.

Гневни сме. Три дълги години искахме и настоявахме системата да се промени. Уви, 3.5 млн. българи, гласували на Националния референдум бяхме излъгани и поругани от политическата класа.

Днес всички ние сме още по-убедени и категорични, че промяната в България е неизбежна, че трябва да предприемем решителната крачка, която да срути старата, прогнила система и да изградим една наистина демократична и свята България. България на справедливостта и достойнството!

На 6 ноември 2016 г. близо 3 000 000 българи гласувахме с "ДА" на трите въпроса от Националния референдум:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Това беше категоричната и безусловна воля на българския народ!

Българи,

Призоваваме ви да намерим смелост и кураж и заедно да променим системата. Само така можем да постигнем успех и напредък!

Да се обединим и с взаимни усилия да направим гражданска подписка в цялата страна със следните искания:

ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ РЕШЕНИЯТА НА НАРОДА ОТ РЕФЕРЕНДУМ 2016!

ЗА СЛАВИ ТРИФОНОВ!

ЗА ПРОМЯНА В БЪЛГАРИЯ!

Подписката да се провежда всеки ден от 17.00 до 20.00 ч на централни места в градовете. Стартираме на 11.06 в Благоевград!

​Всеки подпис ще бъде още една важна крачка към бъдещето, за което всички копнеем и се борим! Нека цяла България се присъедини към нас!

Обръщаме се към всички българи у нас и по света: ДА ПОДКРЕПИМ СЛАВИ И ПРОМЯНАТА В БЪЛГАРИЯ!

Само заедно ще успеем в тази битка!

Битката за просперитета и промяната на България!

Станислав Чандрев Юлиан Лунджов Памела Атанасова

 

 


68175