Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ….

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ….В капитализма най-важното са парите. Центърът на ценностната му система. Не човека! Не народа! Не някакви свободи и демокрация. Същността на капитализма е трупането на все повече и повече печалби. И когато има много богати, има и много бедни. Защото е иманентно богатите да си купят и властта и управлението.

Ние мълчим, докато ни унищожават. Не защото живеем добре, не защото можем да си позволим всичко, не защото се чувстваме свободни, а защото вярваме в някакви локуми като демокрация, евроатлантически ценности, свобода. И не смеем да питаме защо царят е гол! Хайде сега ми обяснете вярвате ли наистина? Ама наистина? Или вярвате в това, че не парите, а хората са по-важните? Че никой няма право да ни ограбва, дори да се нарича демократ?

Вярваме в илюзиите, а не вярваме на очите си. Не виждаме как това, което ни обясняваха за капитализма, стана грозната действителност тук. Където бяхме забравили, че може да има бездомници, безработни, бедни, болни, оставени да умрат…..

Стигнахме ги американците. По бездомници по улиците, по клошари, ровещи в кофите за боклук, по застреляни на улицата, по грабежи, по разделение на класи и по неравенство. Доволни ли сте? Ручате ли бананите???

Вместо власт на народа, демокрацията се оказа власт НАД народа. Малка група безскрупулни, алчни, неморални и продажни копе…та, сложили красивата маска на демокрацията и европейските ценности, ни убиват и унищожават. А ние продължаваме да вярваме в илюзиите, а не в здравия си разум.

Властта по света не се интересува от вас. Не се интересува от мен, от теб, от децата ти. Тя е готова да ни прегази и пожертва – за повече власт и най-вече – повече пари. Защото под маската на демокрацията се крие алчно чудовище, което изяжда децата си!

Престанете да мрънкате, че държавата не се грижи за нищо. Такава си я направихме с глупавите си избори….

Елена Гунчева

 

Източник:  svobodnoslovo.eu


117092