Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Плъховете плуват към...
Плъховете плуват към потъващия кораб на извънреден брифинг

Плъховете плуват към потъващия кораб на извънреден брифингНякога Чърчил казал, че „Социализъм е, когато плъховете плуват към потъващия кораб“.

 

Някога Чърчил казал, че „Социализъм е, когато плъховете плуват към потъващия кораб“. Същото се получава с ГЕРБ и Борисов. Каузата е мъртва, корабът на властта потъва, но Борисов се изживява като капитана на „Титаник“ Уилям Мърдок, който заповядал оркестърът да свири преди... знаете го нататък.

 

Борисов си пада по драматизма, за да бъде или герой, или жертва, а често и двете. За да не изтлее образът му в общественото съзнание – което ще се случи неминуемо – той дава извънредни брифинги един подир друг. Уж за да повдигне жизнено важни теми. В действителност слушаме нови и нови изпълнения на фалшива духова секция... Днес казал: „Аз съм човек, който винаги дава отчет за парите на данъкоплатците“.  Морал и честност са другото му име...

 

А някакви калтаци все питат и питат, откъде са милионите и кюлчетата злато в чекмеджето му. 500 милиона за ремонт на язовири. Над милиард за ремонт на железопътни участъци. Над 1 млрд лева за ВиК холдинга. За милиардите, потънали за създаване на електронно управление, което и досега не се е появило. За гъстата мъгла около налятите 3 милиарда за „Турски поток“ през България все още не се вдига. Моралният и честният обаче мълчи. Вече е зает да се ядосва за промените при съставяне на ЦИК. Как така президентът щял да назначава членовете?! Ужас, измама! И защо е този вой, след като той самият твърди, че партийните квоти за ЦИК не влияели на изборите. За какво са му тогава? 

 

От пожарникар капитан на кораб не става. Дори пират не става, защото морски страшилища като Хайредин Барбароса, Франсис Дрейк, Хенри Морган и Черната брада са проявявали в определени случаи чест и достойнство. По заграбени богатства обаче нашият няма равен.

 

За да не се говори за несметните му богатства и техният произход той се опитва да отвлече вниманието с извънредни брифинги. Там се хвали с успехи и напада опонентите. Пробва и други тактики – създаде формация от верни нему субекти, които да защитават с голи гърди, ако трябва. Един изкуфялник пък драматично предупреди, че се случвал „пълзящ преврат“ срещу Борисов…

 

Наистина плъховете плуват към потъващия кораб.

 

Емил Азар

 

Източник: https://frognews.bg/

  

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Борисов е изчерпан. Ненужен и сам. Вцепенен от страх...

На вниманието на новите! >> ГЕРБ - управници уредиха родата

Журналист: Все си мислех, че главтаря на ГЕРБ е стигнал дъното. Или своя Еверест по простащина и неадекватност...

Кой си държи иконите върху камината, бе, кой?!

След решението на БСП: Борисов заговори за предателството на Юда?!?

Забравете да преживеете Великден без живо включване на Борисов. Очаквано нападна опонентите си

 

 

 

 


150111