Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Похвално слово за бъ...
Похвално слово за българския пенсионер–мъченик

Похвално слово за българския пенсионер–мъченикКоментар на Христена Полимезова – пенсионер, гр. Добрич 

Българският пенсионер е светец-мъченик преди канонизация.

ТОЙ българският пенсионер, подобно на всепризнатите от българския народ за светци – Левски и дядо Добри, чака да бъде признат от Православната ни църква за блажен.

ТОЙ българският пенсионер е извършил много повече подвизи в житейския си път на български пенсионер, в сравнение с вече канонизираните от църквата мъченици.

ТОЙ българският пенсионер гладува, той мизерства, той студува, той е бит, ограбван, мародерстван, живее във вечен страх, той е унижаван, с него се гаврят, омаловажават делото на живота му.

ТОЙ българският пенсионер гледа как сътвореното от него се руши и го убеждават, че е бил наивник.

ТОЙ българският пенсионер гледа как децата му след толкова много труд от негова страна, живеят трудно, а бъдещето им ще бъде същото, като неговото сегашно настояще…

ГЛАД, УНИЖЕНИЕ И СТРАХ!

Това е денят на българския пенсионер! Всички го излъгаха! От почти 30 години чака Месията в лицето на един или друг политик или партия, но Той не идва и не идва…

Подхвърлят му по някое левче по празници и чакат българският пенсионер да е благодарен и да гласува отново за същите.

Българският пенсионер в очите на политиците е аморфна маса, чието задължение е само да гласува.

ТОЙ българският пенсионер е излишен, тъй като само натоварва бюджета.

ТОЙ българският пенсионер бива подложен на здравен геноцид, за да не трябва да се плащат толкова много от мизерните пенсии.

ТОЙ българският пенсионер, според политиците се нуждае от зъби между 65-70 години, за да не му се налага да иска да яде месо, което почти не си позволява така и така. Позор!

ТОЙ българският пенсионер е подложен на циганската и битовата престъпност, без право на защита, за да не си създаваме проблеми с БХК и „големите шефчета от Брюксел”.

ТОЙ българският пенсионер е „алчен нахалник”, според асфалтовата принцеса Лиляна Павлова.

Физическото и морално унищожение на българските пенсионери е повеля на всички управляващи партии през последните 30 години!

И червени и сини и пембени са в абсолютна симбиоза при изпълняването на тази си повеля.

Е, това е ПОЗОРНО, ДОЛНО, ОБИДНО и е предостатъчно да се канонизира българският пенсионер като светец–мъченик на несвършващия Преход!

Не, не е смешно, приятели, унизително тъжно е…, много, много тъжно.

 

 

 


55186