Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Посолството на САЩ и...
Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ с програма за финансова помощ за българи

Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ с програма за финансова помощ за българиПосолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, каза посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи, които си помагат взаимно по време на кризата с COVID-19, Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

Моля, номинирайте себе си или своята организация на: http://www.BGStandingTogether.org/

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа.

Финансовата помощ има за цел да подпомогне тези, които помагат на другите. Ще предоставяме помощ за проекти, които вече се изпълняват. Номинации ще се приемат до 13.00 часа в понеделник – 30 март. Получателите и тяхната дейност ще бъдат публично оповестени. 

 

Източник: 24 часа 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Държавата е паднала от ръба! Отдавна!

Само без паника! Властите мислят за нас. Но нямало как всички да излезем сухи! (ОБНОВЕН)

За „короната“ кодова думичка „умерено“ – умерено поведение, умерено потребление, умерени емоции!


 


123328