Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Правителството уволн...
Правителството уволни шефката на НАП

Правителството уволни шефката на НАПС решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. Това съобщи правителствената пресслужба в петък.

Румен Спецов е представен официално като "висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност".

Той е завършил Стопанската академия в Свищов, както и Академията на МВР със специалност "Защита на националната сигурност". В периода 2009 г. - 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП в Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

 

Решението на Министерския съвет е прието неприсъствено.

По времето на Димитрова се случи грандиозният теч на лични данни от НАП, при който информация за милиони граждани изтече онлайн. Димитрова не понесе никаква отговорност за това и дори отказа да прекъсне отпуска си във вихъра на скандала. Тогавашният финансов министър Владислав Горанов я защити с аргумента, че много добре работела и такива неща като течовете не зависели от нея. Комисията за лични данни глоби НАП с 5.1 млн. лв. за изтичането на данните, но агенцията оспори това в съда. Делото още не е приключило. Заради скандала много държави спряха да обменят информация с НАП.
 

 

 

Източник: https://www.segabg.com/ 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Наказани за "НАПлийкс"? Забравете!

Седем въпроса към главния прокурор за проверката на "Апартаментгейт"

Като при комунизма - колкото си по-некадърен, толкова ти е по-голяма заплатата >> Кабинетът вдигна заплатата на шефа на НАП с 550 лв., става 6050

7 души успяха да осъдят НАП за теча на данни

Поредна отсрочка за Наредба 18 - този път до края на годината

ДНЕС в 10 ИЗРЕЧЕНИЯ: Има вреда, но никога няма виновни... в правителството

Чисто по "български" >> Проверката в НАП - теч има, щети също, виновни - не

Пред нова криза >> Програмисти: НАП неправомерно налага лицензиране на фирмения софтуер

НАП обжалва в съда глобата си за теч на данни

Няма такава държава: Бонус след фиаско

 

 

 


150684