Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Председателят на КЗЛ...
Председателят на КЗЛД за хакерската атака: Има достъп до данните на буквално всички българи

Председателят на КЗЛД за хакерската атака: Има достъп до данните на буквално всички българиУстановихме, че е много сериозен достъпа до личните данни на физическите лица. Има достъп до данните на буквално всички българи. Такъв теч на информация до сега не е бил засечен. Той обхваща цялото население. Това заяви Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни за хакерската атака в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"НАП са взели мерки. Системи като тази на НАП трябва да имат ежемесечен одит. Ясно е, че няма средства за последните хардуери, но трябва да се прави добра поддръжка на наличното", каза още той.

"Комисията за защита на личните данни вече получи доклада на Националната агенция за приходите за хакерската атака", допълни Караджов.

"Хакерски атаки стават по цял свят. Не трябва да се подценява случващото се", коментира темата и бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.

"Няма действаща система за киберсигурност. Тя ще прави мониторинг на мрежата - за това какво влиза и излиза от системата", каза още той.

 

Източник: https://m.novini.bg/bylgariya/kriminalno/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави: Не е ли вече време наистина да пуснем кепенците и да затворим тая „нема такава държава“?! Горанов да си заминава!

Владислав Горанов няма да иска оставки в НАП без установена вина

Докато властта е спала >> Хакерът Кристиян преди 2 г. доброволно си е признал пред "Господарите", че е атакувал МОН

Кристиян Бойков е хакерът, вижте го

Хакерът на НАП е Кристиян от Пловдив, преди 2 г. проникнал и в системата на МОН

В "Шоуто на Слави" експерт по темата с хакването на НАП

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >> 


106743