Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 25 юни

Предстоящи събития в страната за 25 юниБрюксел.
Президентът Румен Радев ще участва в заседание на Европейския съвет.

***
Разград.
От 12.00 ч. на площад „Независимост“ пред Общинския културен център вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Националния фестивал „Като звездите“.

***
Чирпан.
От 19.00 ч. министърът на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков ще открие седмия Национален фестивал на лавандулата.

***
Бургас.
От 9.00 до 15.00 часа в Международния конгресен център на пристанище „Бургас“
В Международния ден на моряка министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров ще открие Международния морски форум „Синьо бъдеще – Наша отговорност“, а от 11.30 часа на жп гарата в града той ще даде старт на строителните дейности на проекта „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив-Бургас“.

***
София.
От 10.00 ч. в платформата Zoom ще се проведе онлайн демонстрация на системата за предоставяне на електронни административни услуги.

***
София.
От 10.00 ч. във виртуална аудитория на адрес https://meet.google.com/odc-guyh-vbn.ще се проведе Национална конференция „Предизвикателствата пред образователната система в условията на COVID кризата“.

***
София.
От 14.00 ч. в Министерството на финансите, зала Колегиум, ще се състои Обществен съвет с цел максимална прозрачност на обществения дебат по темата за формирането и управлението на държавните приходи и разходи.

***
София.
От 19.00 ч. на сцената на Музикалния театър “Стефан Македонски” ще се състои премиерата на операта „Любовен еликсир“.

***
София.
От 20.00 ч. в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ ще започне първият Софийски фестивал на Музикалния театър“, организиран от Музикалния театър с подкрепата на Столична община.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Петър Ангелов, Красимир Велинов, Борислав Велинов и Нели Дойчева.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Милен Василев, Виктор Боцев, Ненков Петров, Георги Мирчев, Емил Иванов, Ивайло Павлов и Андрей Павлов.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Димитър Митров, Ивайло Митров, Александър Делииванов и още 25 лица.

***
София.
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев.

***
София.
От 11.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за организиране и ръководене на организирана престъпна група срещу Николай Сирашки, Асен Макавеев, Мирослав Янакиев и Десислав Аврамов.

***
София.
От 13.00 ч. Специализираният наказателен съд ще гледа делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Андрей Захариев, Исам Натур, Салем Салман, Салем Алтабан, Мария Горанова, Владица Найденов и Ивайло Григоров.

***
Асеновград.
От 21.00 ч. в Градската библиотека ще бъде открит „МЕНАР Филм Фест”.

***
Благоевград.
От 09.30 ч. в зала „22-ри Септември“ ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Бургас.
От 9.30 до 17.00 ч. в КЦ „Морско казино“ ще се проведе VII Международен фестивал-конкурс за музиканти-изпълнители и педагози „Техника и стил”.

***
Бургас
От 10.30 ч. при 8-ми километър ще бъде даден старт на жътвена кампания 2020-2021.

***
Бургас.
От 10.30 ч. на централен плаж кв. „Крайморие“ ще започне "Здравей море" - Празник на Крайморие.

***
Бургас.
От 11.00 ч. в Областна администрация ще се проведе награждаване на призьорите от Международния литературен конкурс "Изкуство против дрогата".

***
Бургас.
От 17.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ № 41 ще бъде представена изложба „Израелските открития, променили света”.

***
Бургас.
От 17.30 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде представена премиерна прожекция на словашкия документален филм „Семейството на Ники".

***
Бургас.
От 18.00 ч. в Дома на писателя предстои премиера на „Проза и пиеси“ с автор д-р Сашко Насев, Р.С.Македония.

***
Бургас.
От 19.00 ч. в Културен дом НХК ще започне годишен концерт на ДФА „Трите пъти“ и ТА „Лукойл Нефтохим“ Бургас.

***
Бургас.
От 19.00 до 20.00 ч. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека предстои среща с писателя Георги Бърдаров и представяне на „Абсолво те”.

***
Бургас.
От 20.00 ч. в Клуб „Модерен театър“ ще започне филмов куиз.

***
Бургас.
От 19.30 ч. в Галерия „Георги Баев“ „D'Family Acoustic“ – бутиков концерт.

***
Бургас.
От 21.00 ч. на Остров "Св.Анастасия" ще започне „Суинг парти“ със специалното участие на Нона Кръстникава и Еделина Кънева – спектакъл на Държавната опера – Бургас.

***
Бургас.
От 21.00 ч. на Открита сцена „Охлюва“ предстои прожекция на филма „Аз, Амалия”, Португалия.

***
Варна.
От 14.00 ч. на Лятната сцена на Държавен куклен театър – Варна ще се проведе пресконференция относно Международния музикален фестивал "Варненско лято 2021“.

***
Варна.
От 18.00 ч. в Градската художествена галерия ще бъде открита самостоятелна изложба на скулпторът Надежда Антова.

***
Варна.
От 21.00 ч. на алея Амфитеатър в Морската градина диджей Робърт Никсън от Нидерландия ще се включи в специален музикален проект, съчетаващ в себе си ритмите на традиционната българска музика и звуците на съвременния електронен ритъм.

***
Велико Търново.
От 13.00 ч. служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов ще присъства на откриването на новата сграда на Административен съд – Велико Търново. От 14.30 ч. той ще участва в конференция на тема „30 години от приемането на Конституцията – между намеренията на създателите и реалното действие“.

***
Добрич.
От 11.30 ч. в Общински Младежки център „Захари Стоянов“ ще бъдат обявени резултатите и имената на наградените участници в конкурса за есе на тема „Изборът да си свободен“.

***
Дупница.
От 10.00 ч. в залата на Общината ще проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Кюстендил.
От 19.00 ч. в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде представена постановката на Театър „София“ - „Апетит за череши“.

***
Кюстендил.
От 20.00 ч. на площад „Велбъжд“ ще се състои празничен концерт със Свет Радославов и Дара.

***
Кюстендил.
От 11.00 ч. на паметника на Димитър Пешев на площад „Велбъжд” ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Ловеч.
От 09.30 ч. служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов ще проведе срещи с ръководството на затвора. В 10.30 ч. в Областната администрация той ще разговаря по темата за нова съдебна карта с магистрати и представители на професионални организации от региона.

***
Пловдив.
От 09.30 ч. Районният съд ще гледа делото срещу В.В.И и А.Й.Д.

***
Пловдив.
От 11.00 ч. Районният съд ще гледа делото срещи А.Г.К.

***
Пловдив.
От 17.30 ч. Окръжният съд ще гледа делото срещу П.К. за причиняване на смърт по непредпазливост.

***
Свищов.
От 19.30 ч. на площад „Алеко“ ще се състои концерт-церемония „144 години свободно творчество“.

***
Сливен.
От 17.30 ч. в Узуновата къща ще бъде открита съвместна изложба на сливенските художници Стефко Кънев и Петър Кайраков.

***
Стара Загора.
От 09.00 ч. в ДИПКУ – Стара Загора, ул. „Армейска“ 9, ще се състои XXI Национален педагогически форум с международно участие „Образование, ценности, благополучие“.

***
Стара Загора.
От 09.30 ч. в залата на Културен център „Стара Загора“ ще се състои в национална конференция „Експанзия на индустрията на знанието на регионално ниво“.

***
Стара Загора/ с. Бъдеще
От 10.00 ч. ще бъдат отбелязани 100 години от създаването на НЧ „Васил Левски – 1921“.

***
Стара Загора.
От 13.00 ч. на Фейсбук страницата на Европейския парламент в България ще се състои хибридна дискусия на тема „Фондът за справедлив преход и българските въглищни региони“.

***
Стара Загора.
От 18.00 ч. в Оперния театър ще се представи операта от Руджеро Леонкавало „Палячи“.

***
Стара Загора.
От 19.00 ч. на сцената пред общината ще се състои концерт под надслов „Музикантите на Стара Загора“.

***
Търговище.
От 18.00 ч. в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи ще се проведе годишната продукция на Модерен балет „Вега“.

***
Шумен.
От 18.30 ч. в парка до сградата на общината ще се проведе традиционният годишен концерт на всички школи и състави към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.

***
Шумен.
От 18.30 ч. в голямата зала на ДКТ „Васил Друмев“ ще се играе постановката на Народен театър „Иван Вазов“ – „Двубой“.

***
Ямбол.
От 20.30 ч. в зала „Диана“ ще започнат годишните концерти на Танцова школа „All Steps Всички стъпки“.Парламентарни избори 2021

***
София.
От 14.00 ч. на изхода на метрото пред Софийския университет „Св. Климент Охридски” кандидати за народни представители от „БСП за България” от 24 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 17.00 ч. на пазар „Герена“ кандидати за народни представители от „БСП за България” от 24 МИР ще се срещнат с граждани.

***
София.
От 18.00 ч. в центъра на село Чепинци кандидати за народни представители на „БСП за България” от 25 МИР ще се срещнат с граждани.

***
Ловеч.
От 10.00 ч. в приемната на общината ще се състоят консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 45-то Народно събрание.

***
Разград.
От 09.00 ч. в зала 308 на общината ще се проведат консултации за съставите на още 5 избирателни секции за изборите за състав на 46-тото Народно събрание на 11 юли.

***
Шумен.
От 13.00 ч. в зала 363 в сградата на общинската администрация ще започнат консултации за определяне на състава на подвижните секционни избирателни комисии за изборите на 11 юли.

 

 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171 

 

 

 

 

 


121914