Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Предстоящи събития в...
Предстоящи събития в страната за 6 май

Предстоящи събития в страната за 6 май***
София.
От 9.30 ч. пред Паметника на незнайния войн ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия, в който ще участва Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев.

***
София.
От 10.00 ч. в Гранитната зала на Министерски съвет ще се проведе брифинг за актуалната епидемична обстановка.

***
София.
От 10.00 ч. в храм "Св. вмчк" Георги" ще бъде отслужена архиерейска света Литургия.

***
София.
От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул по повод 6 май.

***
София.
От 17.00 часа в храм „Св Богородица - Живоприемни Източник“ в кв. „Подуяне“ епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, ще оглави Архиерейска вечерня.

***
Асеновград.
От 11.30 ч., пред НЧ „Родолюбие” ще бъде отбелязан Денят на храбростта и празник на Българската армия с тържествен ритуал на Военно формирование 24490 по издигане на националното знаме.

***
Благоевград.
От 11.00 ч. на площад „Македония“ ще се състои празничен концерт на Биг Бенд – Благоевград по случай Деня на храбростта и Празник на Българската армия, Гергьовден.

***
Бургас.
От 10.00 ч. в Историческата експозиия на Регионалния исторически музей в Бургас на ул. „Лермонтов“ №31 ще бъде представена възрожденска икона на св. Георги Победоносец (Тревненска иконописна школа, втора половина на ХIХ век).

***
Бургас.
От 11.00 ч. на Открита сцена „Охлюва“ предстои Гергьовденски поздрав с участието на ПФА „Странджа“ с главен худ. ръководител Марио Егов.

***
Бургас.
От 12.00 ч. на Открита сцена „Охлюва“ ще започне празничен поздрав на Бургаския духов оркестър с диригент Анастас Камиларов

***
Варна.
От 9.00 ч. на Морска гара - Варна ще се проведе ритуал по тържествено вдигане на флаговете на корабите от ВМС.

***
Варна.
От 09.05 ч. на Морска гара - Варна ще бъдат връчени награди на военнослужещи по случай празника.

***
Варна.
От 10.15 до 10.45 ч. на Морска гара - Варна ще се състои концерт на Представителния духов оркестър на ВМС.

***
Велико Търново.
От 21.15 ч. на крепостта "Царевец"ще се състои безплатна прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

***
Добрич.
От 11.00 ч. на пл. „Свобода“ ще се състои празничен концерт на Духов оркестър – Добрич.

***
Пловдив.
От в 9.00 часа в храм „Св. Георги“ митрополит Николай ще оглави Архиерейска Божествена света Литургия.

***
Разград.
От 11.00 ч. в зелената зона преди пътната връзка за бизнес зона „Перистър“ на входа на Разград откъм Попово ще бъде положена първа копка за изграждане на Военен мемориал на поделенията, съществували в Разградския гарнизон в периода 1878 г. – 2009 г.

***
Русе.
От 10.00 до 18.00 ч. пред Ларгото на Операта ще се проведе събития част от образователното турне на National Geographic KIDS.

***
Русе.
От 11.30 ч. по традиция започва тържествената церемония по полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война (пл. „Княз Ал. Батенберг“).

***
Русе.
От 12.30 до 14.30 ч. в Градската градина, около Паметника на Свободата ще се състои спектакъл на открито „Ретро Русе“.

***
Русе.
От 17.00 ч. на сцената пред Доходното здание ще свирят музикантите от Биг Бенд – Русе с диригент Димчо Рубчев.

***
Русе.
От 18.00 ч. в Малката художествена галерия на ул. „Борисова“ 6 ще бъде официално открита изложба, посветена на празника града.

***
Русе.
От 20.00 ч. на площада пред общината ще се състои концерт на русенските рок групи Explicit, PlayUphoria, Slipstream и M.I.G. 21.

***
Сандански.
От 12.00 ч. до манастир "Св. Св. Козма и Дамян" ще бъде извършен празничен водосвет.

***
Свищов.
От 11.00 часа на пл. „Велешана“ пред паметника на 33-и Свищовски полк ще бъде отслужена панихида за всички загинали в бой воини, след което пред монумента с военни почести ще бъдат положени венци и цветя, а от 11.30 часа Духовият оркестър към 55-и Инженерен полк – Белене ще поздрави всички жители и гости на Свищов със специално подготвен репертоар.

***
Стара Загора.
От 11.00 ч. на пл. "Македония" ще се състои музикално-танцов спектакъл с участието на АНПТ „Зорница“, ВС „Розов свят“, ДТС „Зорничка“и ТФ „Димитров“.

***
Стара Загора.
От 11.00 ч. на площада пред Община Стара Загора ще се състои концерт на ОФА „Загоре“.

***
Стара Загора/село Могила.
От 13.00 ч. на площада в село Могила ще се състои концерт с участието на Трупа за съвременно изкуство „Танца на вятъра“

***
Стара Загора.
От 17.00 ч. в парк "Пети октомври" ще се състои концерт на Общински духов оркестър.

***
Шумен.
От 17.00 ч. в Музеен комплекс „Панчо Владигеров“ ще се проведе концерт на Пловдивски музикално-артистичен форум под надслов „Малката песен в големия Бродуей“.

***
Ямбол.
От 8.00 ч. в храм "Св. Георги Победоносец" ще бъде отслужена света литургия.

***
Ямбол.
От 10.30 ч. от храм "Св. Георги Победоносец" ще тръгне литийно шествие с икона, в която е вградена частица от мощите на Св. Георги.

***
Ямбол.
От 11.00 ч. пред сградата на Община Ямбол ще започне тържествен ритуал за издигане на националното знаме и марш на представителни блокове от военните формирования на Ямболския гарнизон.


 

Източник: http://m.focus-news.net/?action=lists&id=171

 

 

 121914