Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРОФ. Д...
ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ

ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРОФ. Д-Р ГЕОРГИ ЛОЗАНОВНа 18.01.2012 г в София бяха връчени годишните награди "Видко" на Гражданско обединение ДНЕС за принос и заслуги в развитието на гражданското общество в България.

Наградата за обществено ангажирана личност бе присъдена на

професор д-р Георги Лозанов - създател на науката сугестология - метод за ефективно предаване на знания и развитие на личностния потенциал.

По здравословни причини проф. Лозанов не присъства на награждаването в столицата.

Наградата му бе връчена в град Сливен от съпредседателя на сдружение "Видовден" (част от гражданско движение ДНЕС" Анжелика Цокова.

На награждаването присъстваха представители на Община Сливен, които поднесоха цветя от името на кмета на града Кольо Милев.

Ние, сливенци, трябва да се гордеем, че българин като проф. Георги Лозанов избра Сливен като място, където да живее. И че Сливен постепенно се превръща в център на сугестопедията за страната, а и за света.

Трябва да отдадем дължимото на факта, че именно Сливен бе избран за организиране на курсовете за преподаватели-сугестопеди, под личното ръководство на проф. Лозанов и неговата сътрудничка Ванина Бодурова.

Моменти от награждаването може да видите тук:

https://www.youtube.com/watch?v=BkeQm_ucJTw

 

25.01.2012


651