Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Прокуратурата уличи ...
Прокуратурата уличи Владислав Горанов в тежко престъпление! Този път за партийните субсидии. И какво от това!?

Прокуратурата уличи Владислав Горанов в тежко престъпление! Този път за партийните субсидии. И какво от това!?Информационен сайт „ДНЕС“ 

 

Информацията на "Шоуто на Слави" за субсидиите е вярна. Проверката на Bъpxoвнaта aдминиcтpaтивнa пpoĸypaтypa е установила, че на петте политически партии и ĸoaлиции (ГEPБ, "БCΠ зa Бългapия", "Oбeдинeни пaтpиoти", ДΠC и "Bоля") нeпpaвилнo ca изплaтeни cyми, знaчитeлнo нaдвишaвaщи пoлaгaщaтa ce cyбcидия oт 11 лв. зa eдин дeйcтвитeлeн глac.

На финансовия министър Владислав Горанов е наредено в 30 дневен срок да събере и възстанови надвзетите субсидии за периода 2016–2018 г. Те са в размер на 14.5 млн. лв.

Формирането по този начин на субсидията за всички партии се е правила така още от приемането на закона ,не само от 2016 г. до сега! Т.е. всяка година са извършвани углавни престъпления! И от партиите, и от министрите на финансите през всичките тези тодини...

ВАП незнайно защо не разглежда периода преди 2016 г. Може би, защото не е сезирана? А защо не е!? Защо не се самосезира....?

В същото време Парламентарната комисия по правни въпроси като по команда единодушно подкрепи предложения от Министерски съвет законопроект, според който получаващите по право държавна субсидия партии ще трябва да върнат "надвзетите" пари само за три години назад?!

Оказа се, че според правосъдния корифей министър Данаил Кирилов имало давност!!!

И изведнъж крадците и наглеците в Парламента не считат, че е необходима ревизия на партийните финанси от 2001 година насам (от както е приет законът за финансиране на партиите от държавата чрез субсидия), защото това щяло да доведе до хаос!?

Значи, далаверката от преди 2016-та да не я броим? Да не ровим до дъното на кофата, че ще стане още по-мръсно и цинично. А и става въпрос за стотици милиони неправомерно, направо казано – престъпно присвоена народна пара от вездесъщите партии...!

Горко ѝ на тази държава! Класическо тежко престъпление. А досега никой не разбрал. Никой ,нито чул ,нито видял....Само  едно едничко  телевизионно предаване следи кой и колко краде на най-висше политическо ниво. Слави Трифонов и екипът му свършиха работата на Прокуратура, Сметна палата, Комисията за финансов надзор, икономическа полиция и още на един куп бюрократични органи, постоянни и временни комисии в Парламента.

Ако не бяха изнесени данните за пладнешкия обир на субсидии в „Шоуто на Слави“ никой нямаше и да „забележи“ как години наред, тихо и методично партиите вкупом лапкат милиони левове, за сметка на хората и най-вече на най-страдащата и изнемогваща част от обществото ни – болните деца, самотните възрастни хора...

„Издънката“ с партийните субсидии е показателна за дереджето на държавата. Всички по веригата – контролни органи, институции, одитори, експерти и т.н., които трябва да установяват грешки, пропуски и нарушаване на закони, си затварят очите или най-малкото премълчават и не сигнализират. Цари съвкупна и безогледна некадърност, съчетана с премерена апатия и угодничество , граничеща  с престъпна и умишлена небрежност и безхаберност. 

Законът е нарушаван систематично години наред. Държавата е ощетена с близо 15 милиона лева и то само за 2-3 години..., НО иначе нарушител, престъпление и виновни няма?! Само някакви си неточни сметки.

ВАП указва на министъра на финансите да приложи законовите възможности за въвеждане на контролни процедури, методологии, механизми и средства при изпълнение на заповедите, определящи начина на разпределение на държавните субсидии. Дрън дрън. Шикалкавене и забатачване. Така като нищо да не стане. И да се потулят кражбите на партиите от 2002 г. насам...

Какво още трябва да се случи, та финансовият министър Владислав Горанов да напусне поста си и да бъде подведен под наказателна отговорност? Както и всичките му предшественици .

От този пореден резил, медийния шум и всякакви опити да се потули скандалът около партийните субсидии, изплува един генерален извод!

Владислав Горанов е сгазил  закона. Умишлено! И за това говорят всичките му  лъжи, в които се увъртоли. За това говорят и последвалите неадекватни действия на всички политически партии и правителството.

„Честността е класово понятие, законодателството дава правила“...?! Разбрахте ли това ? Ето това е коментарът на Горанов по повод на престъплението му, ощетило държавата с милиони левове...!

Тезите на министър Горанов на тема честност, морал и достойнство, всъщност ги знаем. Те са коренно различни с тезите по въпроса на нормалните хора, които живеят в нормалните държави, в нормални жилища...

Само да припомним, че половин година обвинението не може да реши извършил ли е финансовият министър престъпление, като ползва безплатното жилище на бизнесмен.

Скъпият имот, обитаван от министъра и семейството му безвъзмездно, е собственост на бизнесмена Иван Сариев – кръстник на Горанов и на децата му. Синът на Сариеви Христо е бил назначен от Горанов във финансовото министерство през 2015 г., когато Горанови вече живеят в имота на Сариеви. Според версията на министъра, поводът да се преместят в чуждия апартамент било... пернишкото земетресение от май 2012 г. Ето това е, което имаме като български политик, като министър, като морал! Като и всички останали в „безгрешното“ ни правителство!

А Бойко Борисов във вторник не беше на обиколка, за да се къпе в народната любов, просто защото във вторник се прави на Рамбо. Прегръщаше се с Рамбо...! Пак защити Горанов. Застана плътно зад него. Както и досега!

Е, няма как да се оправим, ако все така забравяме и прощаваме всичко! И важното, и по-маловжното! Но пък то се пише пак на сметката и гърба на Борисов... Както стана и с Цветанов.... 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави: Онези 3 милиона българи, гласували на референдума рано или късно ще поискат справедливост и възмездие. И ще победят!

Тошко Йорданов от "Шоуто на Слави": Опитват се да прикрият нарушаването на закона за партийните субсидии! >>

Слави Трифонов: Партиите са си трайкали, че вземат милиони повече - свиват пари от гласовете още от 2002 г.

 

 

Резултат с изображение за слави трифонов субсидии,

Свързано изображение

Свързано изображение

Резултат с изображение за Партиите ще връщат надвзетите си субсидии,

Резултат с изображение за photo caption

 101724