Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Рекет! >> Кметът на ...
Рекет! >> Кметът на Варна предлага Синята зона да работи и в почивните дни

Рекет! >> Кметът на Варна предлага Синята зона да работи и в почивните дниПредложение за удължаване на Синята зона във Варна е изпратено до Общинския съвет от кмета на морската ни столица - Иван Портних. В наредбата, която трябва да се разгледа от местните депутати, са посочени две промени – Синята зона да работи през почивни дни и празници, както и удължаване на работното й време до 20.00 часа. В момента работното й време е само през делнични дни от 9.00 до 19.00 часа.

От община Варна съобщават, че са постъпили сигнали от граждани и фирми, които алармират за липса на свободни паркоместа в обхвата на синята зона извън работното й време.

В предложението на Иван Портних се посочва още, че промяната в работното време вероятно ще донесе близо 900 хил. лева допълнителни приходи за година. От тях 680 000 лева ще са от кратковременното паркиране, а 210 000 лева – от поставяне на „скоби”.

Предложението на кмета на Варна за промяна в Наредбата за организация на движението на територията на Община Варна следва да бъде разгледано от две комисии към местния парламент – “Правна комисия” и “Структури и общинска администрация”. За да влезе в сила трябва да бъде гласувано и на сесия на Общинския съвет.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/


96440