Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Русия започна военни...
Русия започна военни учения и отправи предупреждение към САЩ

Русия започна военни учения и отправи предупреждение към САЩВ учението участват кораби от Черноморския флот на Русия 

Военноморските сили на Русия започнаха днес маневри в Черно море преди очакваното пристигане на американски бойни кораби в района, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

В учението участват кораби от Черноморския флот на Русия, базиран в Крим, а също хеликоптери и самолети. Москва предупреждава очакваните американски кораби да стоят далеч от Крим и определя тяхното изпращане в Черно море като провокация. Бившият американски министър на отбраната Марк Еспър каза в интервю за Ройтерс, че САЩ би трябвало да разположат повече войски покрай Черно море в България и Румъния, за да възпрат евентуална агресия от Русия.

"Мисля, че е необходимо да продължим да се противопоставяме на Русия и да се стремим да възпираме нейното лошо поведение", заяви той. САЩ би трябвало да се опитат да уверят европейските съюзници и да подсилят НАТО, като разположат повече войски в Полша, "в Балтика, ако има смисъл, и на места като Румъния и България - ако не за постоянно, тогава на ротационен принцип", каза Еспър, който сега е сътрудник в Института за международно лидерство "Маккейн" към щатския университет на Аризона.

Русия

 

Източник: https://fakti.bg/

 

 


148688