Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Шокиращо..., но факт...
Шокиращо..., но факт! >> Перничани получават по-големи сметки за вода

Шокиращо..., но факт! >> Перничани получават по-големи сметки за водаЖители на Перник масово се оплакват от много големи сметки за вода на фона на водния режим, съобщава struma.bg. Според недоволните въздухът в тръбите, изтласкван от водата при пускането ѝ, също върти водомерите.

От местното ВиК дружество обаче уточняват, че по-големите суми били заради изравнителните сметки, които хората са получили накуп. А това е станало, защото инкасаторите не са посещавали адреси, за да засичат показанията на водомерите. Вместо това те начислявали сметките на база потребление от предишни периоди.

Заради това новият шеф на ВиК-Перник Борислав Иванов е освободил шефката на отдел „Инкасо“ и е назначил нова. Предвиждало се и среща с инкасаторите, на която трябва да бъде обсъдено как в кратки срокове да бъдат засечени всички водомери в Перник.

В близкото село Ярджиловци пък се оказало, че 700 същи нямат водомери. Такива не били поставени от ВиК дружеството след изграждането на нов водопровод за селото, който да го свърже с язовир „Студена“. Борислав Иванов се бил срещнал с кметицата Росица Лазарова и са се договорили водомери да бъдат монтирани на всички домакинства в най-кратък срок. Вече били поставени 20.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Прокълнатият Перник

Тихо и полека...! >> Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни

Водна криза в национален мащаб >> 6 от 15-те язовира за питейна вода са на 1/3 от обема си

Вина – няма, вОда – нЕма! Политически и воден апокалипсис е!

Спрете водата на държавата

Манолова: Холдингът във ВИК–сектора, създаден днес от премиера, е мегасхема за източване


121401