Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Синдикатите решават ...
Синдикатите решават кога ще протестират срещу болничните

Синдикатите решават кога ще протестират срещу болничнитеДнес синдикатите решават кога ще излязат на национален протест срещу идеята първият ден от болничните да не се заплаща, а да остане за сметка на работника.

Синдикатите искат спешна среща с премиера Бойко Борисов и предложението да се оттегли.  Срокът за промени между двете четения на бюджет 2020 изтича утре, напомни бТВ.

От Асоциацията на индустриалния капитал заявиха, че в подобни протести не се очаква да се включат работещите в частния сектор.

От 2013 г. болничните дни са били 8 милиона. Към 2016 г. са 10 милиона. Измамите с болничните дни са твърде малко, смятат в „Подкрепа”.

"Само в София са установени 400 кухи фирми, които са създадени да точат НОИ чрез болнични. И само за това, че държавата не е спряла тези фирми, не значи, че трябва да наказва болните служители", заяви Ваня Григорова, икономически съветник в „Подкрепа”.

"Управляващите угодиха на патриотите с увеличението на минималните пенсии на 250 лв. Пенсиите трябва да се преизчислят", категорични са синдикалистите 

Вчера Манолов обяви пред БНТ, че е разговарял по телефона с Бойко Борисов и премиерът е чул аргументите му. Манолов обаче призова членовете на синдиката да останат в готовност за стачка.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров събра лидерите на основните федерации заради растящото напрежение сред работещите. Той обяви намерение да свика тристранния съвет и заяви готовност правата на работниците да бъдат защитени.

 

Източник: frognews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Синдикалната любов към Йорданка Фандъкова с мирис на директорски бордове, капитализъм и други екстри

Работи, българино! Работи! Зáлудо не стой!

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША

А вие за синдикат чували ли сте, има ли ги?

Синдикатите искат, ГЕРБ обещава, народът плаща

ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО СИНДИКАТ?
117142