Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Скандално* >> Валент...
Скандално* >> Валентин Радев: Ние ги хващаме, но не сме виновни

Скандално* >> Валентин Радев: Ние ги хващаме, но не сме виновниНие ги хващаме. Колев търсим сега. Нещата не изглеждат безнадеждни. Ние търсим всички тези, които са отговорни пред закона. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в ефира на Нова.

Не само полицията е виновна. Първо възпитание, после образование, накрая ние трябва да се справим с лошото им поведение, ядоса се Радев.

Хората се притесняват, че може избягали затворници да търсят саморазправа. Според силовия министър има и психологически момент и е вярно, че хората се тревожат.

Ромите от Ботевград са предупреждавани за шума и преди и не са били изненадани, посочи Радев. Поправяме се, изтъкна той. Преразпределения ще има в цялата софийска област. Балансът трябва да се пази, категоричен е Радев.

На места като Ботевград, където има такива хора, ще се съсредоточим повече, и в Ихтиман има сходен проблем, посочи силовият министър. Той пак напомни, че средствата са ограничени.

Има назначени 1000 души - полиция и жандармерия- те участват в мобилните екипи с автомобили. Безлимитно е горивото, акцентира МВР-шефът.

Припомняме, в последните месеци няколко затворници избягаха от затвора. На 21 юни сутринта Борис Иванов избяга от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Борис Ангелов Иванов е осъден за кражби и блудства. Затворникът е с присъда 13 години лишаване от свобода от 2011 г., като до този момент е излежал 7 години.

След като избяга по следните м тръгна и хеликоптер. Иванов взе една жена за заложник, но след това бе заловен от властите. Темата за бягствата от затвора стана силно популярна след показното бягство на Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната. По-късно, на 6 юни Пелов бе застрелян в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също почина от раните си.

МВР предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://news.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ НАШИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

А МВР-то уж ни пази, разбойници громи и над нас бди!

100% МВР

Внимание! Милицията идва!

Една чистачка срещу цялата държава, която отдавна се срути...

УРА! Връщат ни мутрите!

Сами да се спасяваме, докато МВР ни пази...67997