Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Снимките, открити в ...
Снимките, открити в арестувания човек на Божков, са пуснати в медия преди да бъде протоколирано?

Снимките, открити в арестувания човек на Божков, са пуснати в медия преди да бъде протоколирано?В момента Марков е в ареста с обвинение за участие в ОПГ за убийства и изнасилвания заедно с Божков и още няколко човека. Според държавното обвинение Славчо Марков е свързан със заснемането на наблюдаващия делото прокурор Ангел Кънев от Специализираната прокуратурата.

 

Според адвокати, запознати с делото, пликът със снимки вчера умишлено е бил подхвърлен от проверяващи. Обвинители пък контрират съвсем очаквано, че това е защитна теза. Подробности за обвинението, обаче могат да се разберат едва утре, когато специализирания наказателен съд ще гледа мерките за задържане.

 

Ако се окаже вярна информацията, че снимките, открити при Славчо Марков, са цъфнали в конкретен сайта по-рано преди описването им в протокола, това ще докаже отдавна ширещи се съмненията за задкулисни обвързаности между конкретни медии  и съдебната власт.  По тази причина в адвокатските среди зрее огромно възмущение. Знае се, че въпросният сайт и ръководството на прокуратурата често демонстрират "топли" отношения. 

 

Освен Марков, в ареста са натикани още Веселин Балтов, който е шефът на охраната на Васил Божков и Емил Кабакчиев, който е управител на детективска агенция, за която се смята, че е близка до бизнесмена, укриващ се в Дубай. 

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Васил Божков обяснява за снимките на прокурор Кънев и притискането на НАП от прокуратурата

Божков осъди държавата заради "Еврофутбол"

Войната между Божков и властта продължава, бизнесменът с предупреждение

Васил Божков: Хунтата съсипа българска компания на четвърт век

Нoвa oпeрaция cрeщу Вacил Бoжкoв, нaхлухa в жилищeтo му

 

 


129602