Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Строежът на Локо (Пд...
Строежът на Локо (Пд) почва до месец, трибуна

Строежът на Локо (Пд) почва до месец, трибуна "Бесика" с кафене, музей и феншопТака ще изглежда стадион "Локомотив".

 

Ще има стая за задържане на агресивни запалянковци

Проектът за изграждане на трибуна "Бесика" на стадион "Локомотив"  е входиран в община Пловдив и до месец ще бъде готово строителното разрешение. Той ще е с 14 000 места.

Това обяви кметът Здравко Димитров в присъствието на фенове на черно-белите. Месеци наред те негодуват, че строежът на Лаута се бави, а в същото време стадион "Христо Ботев" се изгражда ударно. От градската управа отговарят, че причината за това е липсата на внесен проект от самия клуб. 12 млн. лева отпусна държавата за "Локомотив".

На новата трибуна "Бесика" ще бъде разположен на първото ниво клубният музей, феншопът за привържениците на отбора, както и заведение", обясни Роман Пещерски,  който представи проекта. На второто ниво ще са залата за ВИП гости, санитарните помещения, медицинският кабинет и стаята за задържане на провинили се агресивни запалянковци.

 На презентацията присъстваха заместник-кметовете  Пламен Райчев, Анести Тимчев и Георги Титюков.  Зико поясни, че документите за "Бесика"  ще бъдат разгледани в 14-дневен срок, толкова е времето и за обжалване. Веднага след това ще бъде издадено строителното разрешение, заради което още не е стартирало строителството на стадиона.

 Кметът Здравко Димитров обяви, че очаква в скоро да направи първа копка на трибуна

Кметът Здравко Димитров обяви, че очаква в скоро да направи първа копка на трибуна "Бесика".

"Надявам се в скоро време да направим първа копка", каза кметът. Живко Желев от фирма "Рудин", която е избрана да строи, заяви, че веднага са готови да започнат.

Спазени са всички изисквания на УЕФА, увери проектантът Пещерски.

На централната трибуна, която е най-голяма, ще бъдат разположени залата за пресконференции, тази за съдиите и съблекалните за двата отбора. Обособява се специално място за медиите, а също е предвидено и монтиране на две информационни табла Те ще са с  LED екрани, за да не им влияе слънчевата светлина.
Роман Пешерски добави, че капацитетът на стадиона ще е около 14 000 зрители, когато бъде изграден напълно. Трите трибуни, които  ще се строят, са "Бесика", източна и южна. Общият им капацитет е 9000 зрители. Феновете на гостите ще разполагат с 1400 места и ще бъдат разположени на южната трибуна.
На този етап централната трибуна няма да се бута, докато не се осигури финансиране за нея.

 Роман Пещерски (на преден план) представи проекта за новия стадион

Роман Пещерски (на преден план) представи проекта за новия стадион "Локомотив".

 

Източник: https://www.24chasa.bg/

 

 149269