Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Стъки тъжен, Борисов...
Стъки тъжен, Борисов отмени протеста на феновете на ГЕРБ

Стъки тъжен, Борисов отмени протеста на феновете на ГЕРБСимпатизантите на премиера са недоволни от последните промени в Изборния кодекс

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов на практика отмени планирания за утре протест на феновете на ГЕРБ пред Президентството. В изявление във "Фейсбук" лидерът на ГЕРБ призова симпатизантите на партията да не излизат утре. Като мотив Борисов повтори позната мантра, че иска държавата да е стабилна. "Аз съм винаги бил за стабилна държава, държава, в която се правят протести, няма смисъл напред. Има смисът от протестите, но ако се върви  напред.  ВМРО си направи тяхно мероприятие с Тошко Йорданов (шефа на парламентарната група на "Има такъв народ" - б.р.) Аз съм за диалог, демокрацията е това". 

Преди това стана ясно, че привърженици на ГЕРБ стягат протест срещу последните решения на Народното събрание. Събитието трябва да се състои пред Президентството в първия работен ден след Великденските празници – сряда, от 10.30 ч. Инициатор на събитието е ММА боецът Станислав Недков – Стъки.

„Нека заменим чалгата с хоро“, призова той съмишлениците си във Фейсбук. 

Пълният текст на поста на Стъки в социалната мрежа (правописът е запазен):

 

Христос Воскресе, приятели!

След призива ми от миналата седмица да излезем и защитим демокрацията и правата си, получих хиляди поздравления и заявки за подкрепа. Всички нормални и разумни български граждани сме притеснени от случващото се в страната.

Политически терористи отричат и унищожават всичко направено досега. Влизат в държавни предприятия и министерства, искат от администрацията да им предаде класифицирана информация, касаеща националната сигурност на флашка, която да разнасят в джобовете си.

Петорната коалиция - Шоуто на Слави, БСП, ДПС, ДБ и Мутрите, изземва основни човешки права, като правото на глас. Посред нощите задкулисно се приемат противоконституционни изборни правила, чрез които да се попречи на милиони българи да гласуват. На последните избори над 2 200 000 българи избраха да гласуват с хартиена бюлетина, въпреки, че в секцията имаше и машини. Това са възрастни хора, такива които не боравят с компютри, или просто хора, които не вярват в честността на машинното гласуване. На предстоящите през лятото избори тези хора няма да имат право на избор и е много вероятно повечето от тях да не отидат да гласуват.

Лъжа е, че чрез машините ще се вдигне избирателната активност и повече българи ще могат да гласуват.

Досега в секцията можеха да гласуват едновременно по двама души и въпреки това на много места имаше дълги опашки. С изцяло машинното гласуване, когато във всяка секция ще има само една машина опашките ще са километрични.

Отварянето на неограничен брой секции идва под инженерството на държавния глава, чрез гласовете на трите нови формации и подкрепата на ДПС. Започват да се потвърждават слуховете за уговорка между президента и ДПС за подкрепа за втори мандат през есента.

Вече не е необходимо някой да извозва хората от Турция, за да гласуват тук. Това ще се случва във всеки дюкян в южната ни съседка, със застъпници и наблюдатели само на ДПС. Това гарантира удвояване на резултата на ДПС и преизбирането на Радев за втори мандат.

Такива основни промени, касаещи демократичното развитие на страната се правят след много широко обществено обсъждане, което в случая не беше направено.

Скъпи приятели,

има заявка от страна на БСП, че няма да прави опит да състави правителство и още в сряда ще върне мандата.

Нека в сряда, да се съберем в 10:30 пред Президентството и да поискаме оставката на Румен Радев, като преди това разпусне този зловреден парламент, съставен от политически темерути, нежелаещи да си говорят един с друг.

Партийни хамелеони и слънчогледи прескачащи от партия в партия, които ни се представят за нови лица и борци срещу статуквото. Същите, назад във времето участвали, като депутати и министри в така нареченото статукво. Ние помним, колкото и на тях да не им харесва това.

Тези, които викаха “мутри вън” се оказаха мутри в бели якички, които в полунощ по тъмно и задкулисно приемат изборни правила, издават укази и ги обнародват в извънреден брой на Държавен вестник. В почивния ден на Разпети петък.

НЕКА В СРЯДА В 10:30 ЗАМЕНИМ ЧАЛГАТА С ХОРО!

Вярвам и съм убеден, че мнозинството от българските граждани сме разумни, нормални и мъдри хора, искащи да съхраним традициите ни, Православието и нормалното семейство между мъж и жена.

Нека покажем другото лице на протеста.

Моля всеки да носи българския флаг на гърба си, който има национална носия да я облече, и заедно да изиграем едно огромно българско хоро пред Президенството.

  

Борисов: Мигранти ни нападат отвсякъде, натискът е страховит

При днешната си Фейсбук изява Бойко Борисов се опита да възобнови темата за нелегалния мигрантски натиск по границите на страната. Премиерът в оставка благодари на граничарите на летище „София“ затова, че по сухопътните граници с Гърция и Турция са спрени над 320 опита за нелегално проникване на българска територия. „Търсех ги граничарите, защото само за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за нелегално навлизане по нашите граници. Казвам го за моите опоненти. Към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. С огромни усилия го постигат нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат ни отвсякъде – от Гърция и от Турция. Нека тези, които утре ще правят служебното правителство, да имат едно наум“, даде съвети Борисов.  

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Платени смешници работа си търсят >> Станислав Недков-Стъки с призив: Всички на протест в сряда пред президентството. Да заменим чалгата с хоро

Гунчева: Нямам търпение Онуй да се махне от властта. Най-вече да спре с ежечасните включвания на живо във фейсбук и извънредните брифинги

Елена Гунчева за Стъки: Някакво борче си избива комплексите

Стъки, като отшумял герой, очевидно без работа: Ако ГЕРБ не управлява първи излизам на протест

 

 

 

 
150165