Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / СЪмафиоти >> Ревизор...
СЪмафиоти >> Ревизоро защитава премиера от изнудване

СЪмафиоти >> Ревизоро защитава премиера от изнудванеВ преходните и заключителните разпоредби на закона за тютюна Валери Симеонов прокарва текстовете за горивата.

Срещу това скочи депутатът Емил Димитров - Ревизоро, който е възмутен, че многократно е отлагана регистрацията на производителите на горива. Димитров е притеснен, че така те никога няма да се регистрират.

Според него промяната казвала, че тези, които досега не са се регистрирали, няма да се регистрират никога. Даваме индулгенция, недоволен е Ревизоро. Политика се прави с пари, а парите идвали от събираемост.

Емил Димитров заяви и че преди избори реформи не се правят. Отделно на това според Димитров премиерът е изнудван и това щяло да продължи. Нека му помогнем, настоя още той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не се съгласи с катастрофичната картина, очертана от Ревизоро. Отлагането на текста за регистрацията на производителите на горива било техническо.

Социалистът Таско Ерменков обаче се притесни от това, че изнудват премиера. Високо легални търговци са регистрирани, защити се Емил Димитров . В момента се случва нещо - тези, които не са регистрирани, не желаят да се регистрират, какви са мотивите, аз не искам да гадая, подчерта Ревизоро. Факт според него е, че някои хора ходят при премиера и преди избори го изнудват.

Въпреки споровете в зала депутатите гласуваха с още три месеца да бъде удължен срокът за регистрация на лицата, занимаващи се с търговия на едро с нефт и продукти от нефтен произход.

Припомняме, миналата седмица от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива бяха поставени в странна ситуация - дали да излизат на протест, или да изчакат, докато видят какъв ще е резултатът от гласуването на депутатите днес.

Въпреки че първоначално бяха анонсирали, че готвят безсрочни протестни действия - "Жълти жилетки" до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за горивата, след като стана ясно, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е внесъл предложение в Народното събрание да бъде удължен срокът с 6 месеца за регистрация на ЗИД на Закона за горивата, те заявиха, че освен да гърмят шампанското, няма какво друго да направят. От Асоциацията все пак запазиха протестната си готовност.

 

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

 

Източник:https://news.bg/

 

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

 Ревизоро вижда политически протекции при нелегалните цигари, но хвали наред властта

Награди за сатира >> Цацаров, Маринов и Горанов с награди от Ревизоро за борбата с контрабандата (СНИМКИ)

Време е да изхвърлим целия боклук! >> Ревизоро: Скандалът с апартаментите е битов. Нормално е политиците да купуват


114298