Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Татяна Дончева пред ...
Татяна Дончева пред Дойче Веле: ГЕРБ попълва и подменя ударно всякакви видове бордове. Трябва да ги спрем

Татяна Дончева пред Дойче Веле: ГЕРБ попълва и подменя ударно всякакви видове бордове. Трябва да ги спремГЕРБ междувременно попълва и подменя всякакви видове бордове. Това се извършва на скорост по време на цялата предизборна кампания, продължава и сега. Този процес трябва да бъде стопиран и върнат на изходна точка. Действията по разрушаване на крепостта ГЕРБ не могат да бъдат оставени само на едното служебно правителство, дори то да бъде с четири месеца продължителност казва още Дончева пред Дойче веле.

 

Много ще е хубаво, ако можем преди служебното правителство за 2-3 месеца хоризонт да сформираме едно преходно правителство, което да може да започне да върши тези разрушителни работи срещу превземането на Българската банка за развитие, АПИ, БЕХ, Фонд “Земеделие” - голямата касичка на ГЕРБ и източник на ресурси за натиск, смята тя.


Струва ми се, че ще е добре, ако отидем на новите избори при едно отслабено състояние на ГЕРБ. Ако ние им оставим силовите структури и финансовия ресурс, битката ще продължи да е много неравностойна, категорична е Дончева.

Политическите наблюдатели и социолози, щедро финансирани от ГЕРБ, тласкат нещата към бързи избори. На хората около Слави Трифонов се внушава, че те на следващи избори ще бъдат първа политическа сила. Тогава те ще бъдат първа политическа сила заедно с ГЕРБ. Ако минат и двата избора в кратки срокове, Бойко Борисов ще сложи Слави на паравана, запазвайки си цялата държава, абсолютно всички позиции и финансови възможности. Това трябва да се избегне, обяснява лидерът на "Движение 21".


Формацията на Слави се вписва напълно в неговите вкусове и разбирания. Това е резултат от 30 години еволюция, между които 12 години управление на Бойко Борисов и кръга му. Очевидно нашият народ трябва да преживее серия разочарования, за да разбере, че когато ти трябва водопроводчик, трябва да си викнеш водопроводчик, посочва Дончева.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Дончева: Има категоричен знак за промяна. Не съм сигурна дали е в правилната посока

Татяна Дончева алармира, че не се допускат наблюдатели при преброяването

Борисов току що показа, че ще пласира „експертно правителство“ със себе си начело

Тулупът иска “ ‘ескпертен кабитет“. Тулуп, не мерси! Отиваш си!

Мая Манолова: Преправят протоколи в ,,Арена Армеец" (ВИДЕО)

 

 


148190