Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Тихо и полека...! >>...
Тихо и полека...! >> Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни

Тихо и полека...! >> Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дниУдължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни, считано от 2 февруари. Решението е взето на заседание на Областния кризисен щаб. Това съобщи областният управител Емил Костадинов по време на старта на строителните дейности по изкопите и полагането на тръбите за водопровода от Мало Бучино до Перник. Обектът беше инспектиран от министъра на икономиката Емил Караниколов, областния управител Емил Костадинов и кмета на Перник Станислав Владимиров.

Общата стойност на проекта е 27 039 000 лв. с ДДС , като тя включва и изграждане на помпена станция, подмяна на три спирателни крана по довеждащия водопровод на Перник и монтиране на система за мониторинг на язовир "Студена". След изграждане на новата водопроводната връзка ще започне почистване на дъното на язовир "Студена", каза Караниколов, цитиран от БТА. 

"Тук ще подаваме 300 литра в секунда. Когато язовир "Студена" надхвърли 10 милиона куб.м, водният режим ще бъде намален, или прекратен", каза Станислав Владимиров.

Заради строителните дейности до средата на февруари се ограничава движението по 1,2-километровия участък от третокласния път Големо Бучино - Перник.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.24chasa.bg

 


121024