Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В разрез с разпоредб...
В разрез с разпоредбите е… Как от ГЕРБ крият Борисов от НС

В разрез с разпоредбите е… Как от ГЕРБ крият Борисов от НСВ разрез с разпоредбите е. Ето така Димитър Главчев от ГЕРБ определи решението на народните представители премиерът в оставка Бойко Борисов да бъде изслушан в Народното събрание. Според него лидерът на ГЕРБ трябва да се яви в парламента идната сряда, а това се случи след маньовъра с внезапното излизане в отпуск, след вчерашното решение на депутатите Борисов да бъде изслушан.

 

На 21 април настоящия министър-председател трябва да застане на трибуната на 45-тото НС и да представи Плана за възстановяване и устойчивост, който трябва да бъде внесен в Европейската комиси. Според Главчев обаче това искане гласуваното искане е вкарано вкарано в разрез с разпоредбите за организация дейността на Народното събрание.

В ефира на Българската национална телевизия депутатът от ГЕРБ определи гласуването на оставката на “Борисов 3” днес като “абсурдна процедура”, а реакциите на формацията в пленарната зала не били с цел да пазят премиера от никого. 

 

ФрогНюз припомня, че днешното едва второ заседание на новото народно събрание бе придружено с високо напрежение, влизане от спор в спор и размяна на остри реплики. 

Главчев коментира, че Планът за възстановяване и устойчивост трябва да бъде внесен в Европейската комисия до 30 април, а сега е внесен в Народното събрание за обсъждане. Сроковете се спазват, увери депутатът от ГЕРБ. Той обясни, че днес

председателстващата заседанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, за да представи Плана.

 

Това доведе до бурни реакции от страна на ГЕРБ, които не позволиха изслушване на собствения си финансов министър Кирил Ананиев, напуснал залата на фона на бурни викове “Мутри вън!” и блъскане по банките, но от страна на собствените си съпартийци. Освен това депутатите от ГЕРБ обвиниха парламентарните шефове в налагане на цензура. 

 

Според Димитър Главчев парламентарната група на ГЕРБ не е спряла изслушването на финансовия министър в оставка Кирил Ананиев, а просто е искала да се спази процедурата и правилата и да бъде поканен Томислав Дончев на трибуната.

Той каза, че не разбира упорството на депутатите да искат идването на Бойко Борисов в парламента, тъй като човекът, който трябва да представи Плана за развитие и устойчивост е Томислав Дончев.

 

Още вчера се усетихме, че сме в опозиция от всички партии, които искаха промяна. Може би с ботуш ще бъде газена Конституцията и Правилникът за работа на Народното събрание, допълни още Главчев.

 

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Най-накрая Парламентът задължи Борисов да дойде в сряда в Народното събрание

С внушително мнозинство от 147 гласа Мая Манолова е председателят на Комисията по ревизията в парламента

Народът отдавна уволни Борисов! Тръгва ревизия, а след нея... Идва справедливостта! (ВИЖТЕ ВИДЕОТО)

Манолова призова: Подавайте сигнали срещу Борисов

Доживяхме! След стотици дни протести, НС прие оставката на премиера-беглец и кабинета ”Борисов 3”!


148887