Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Вижте правилата за в...
Вижте правилата за въвеждане на „Бонус-малус” при „Гражданската отговорност”

Вижте правилата за въвеждане на „Бонус-малус” при „Гражданската отговорност”Правилата за въвеждане на системата „Бонус-малус” при застраховката "Гражданска отговорност" вече са готови и започва общественото им обсъждане. Според документа клас „бонус-малус” ще се определя за всеки собственик на кола, без значение физическо или юридическо лице и то за всеки отделен негов автомобил, съобщи Nova.

При превишаване на скоростта в населено място с между 21 и 30 км/ ч. се добавя 1 точка към класа ни. Шофирането с алкохол над 0,8 промила ще носи 5 допълнителни малус точки.

При покупка на кола новият собственик ще бъде с неутрален клас по „бонус-малус” системата. Но, за да няма злоупотреби и фиктивно прехвърляне, ако един автомобил отново бъде купен от стария си собственик, ще се взема предвид натрупаните „бонус-малус” точки от предишния период.

Профилът ни ще се определя само на база на нарушенията, извършени след 1 януари 2020 г.  А реално ще плащаме застраховка според досието си от януари 2021 г.

 

Източник: https://dariknews.bg/


117189