Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Втори ден успели бъл...
Втори ден успели българи на разговор със Слави

Втори ден успели българи на разговор със СлавиС много интересни предложения започна вторият ден на разговорите на Слави Трифонов и всички онези образовани и мотивирани българи, желаещи да променят България.

Вчера в продължение на близо 8 часа срещу всеки кандидат седнаха и Атанас Раденски, професор от университет в Ориндж Каунти, Йордан Бъчваров, биолог, мениджър на лаборатория в САЩ и професорът от университет в Катар Нинов.

"Прозначно и по-много по-ясен начин трябва да се избират членовете на ВСС", предложи Галина Иванчева, юрист от Варна.

Мотивацията на 31-годишната Надя Евтимова бе съвсем разбираема за хиляди българи, прибрали се в Родината след като са получили образованието си в чужбина: "Живях в Испания, но искам децата ни да отраснат в България, за да могат да са истински българи", каза тях. "Хубавите неща не стават лесно и ако искаш нещо, трудностите не трябва да те плашат."

38-годишният полицай от София Виктор Янев разказа как преди няколко години е спасил живота на отчаяно момиче, готово на самоубийство.

"Да се премине от силно субсидирана форма на обучение във висшето образование, както е в момента към по-ниско субсидирана форма на обучение", предложи пък финансовият специалист Ивайло Имишинов от Бургас. "Субсидиите да се насочат към специалности, които са важни за икономиката."


51119