Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Въпреки „доброто“ на...
Въпреки „доброто“ наследство от Борисов, служебният кабинет намери пари за пенсионните добавки по 50 лв.

Въпреки „доброто“ наследство от Борисов, служебният кабинет намери пари за пенсионните добавки по 50 лв.Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лв. към пенсиите поне до края на мандата на служебния кабинет. Това съобщи служебният министър на социалните грижи Гълъб Донев, който направи изявление пред журналисти по време на първото заседание на правителството. Изключително тежко е финансовото състояние, но се договорихме, че пенсионерите ще продължат да получават по 50 лв. поне до края на мандата на служебния кабинет, каза Донев. Той добави, че това, което служителите в Министерството на финансите са успели да направят за един ден, заслужава адмирации. 

"Мярката за българските пенсионери е насочена към най-пострадали. Работим и по мерките за бизнеса и самонаетите лица. Ще ви помоля за 7-10 дни отсрочка за да проиграем сценарии", добави служебният министър на финансите Асен Василев. 

Истината е, че ако не заработи бизнеса, пари няма да има да за нищо, каза Василев.

Донев каза, че финансовата обезпеченост на финансовите мерки за преодоляването на кризата от пандемията е била до май и юни. Обсъдихме възможността за продължаване на икономическите мерки -  60/40 за бизнеса, който работи с намален оборот - и мярката 80/20 за туристическия, ресторантьорския и бизнеса със случайни превози. Обсъдени са и мерките за родители на ученици, останали в неплатен отпуск, тъй като децата им учат дистанционно.

След изявлението двамата министри се върнаха на заседанието без да дадат възможност за въпроси, един от които бе откъде са пренасочени парите за 50-те лева добавка към пенсиите.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

  

 Първо заседание на служебния кабинет

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Премиерът Янев: Всичко е под контрол, работим на пълни обороти (ВИДЕО)

Служебният премиер Стефан Янев: Не давам празни обещания. Залагам целия си авторитет, че ще работя почтено

Президентът Радев: „Пропука се омертата“! Трябва да се покаже, че България може да се управлява почтено и отговорно

Новата Мата Хари? Калина Паскалева обслужвала Бойко, хвалила се, че ѝ дал кола и пачки кеш всяка седмица? (РАЗКРИТИЯ от Бояна)

Упрвлението на ГЕРБ, пълно копие на своя патрон (ББ) – корумпирано, некомпетентно, арогантно, самозабравило се...

Манолова влезе в служебни министерства, иска безпощадност в борбата срещу корупцията и наследството на Борисов

 

 


150666