Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Жители от местността...
Жители от местността

Жители от местността "Панорамата" във Варна протестират заради спряно водоподаване от 4 години насамНа протест днес излязоха и жителите на местност "Панорамата" край Варна. Причината - вече 4 години живеещите в района са със спряно водоподаване заради свлачище. Пътят между курортите "Златни пясъци" и "Албена" беше блокиран, а исканията им са за изграждането на нов водопровод в района, съобщава NOVA. Хората са категорични, че ако не бъде пусната водата ще излизат на протест всяка неделя.

 

"Аз се справям с 50 лева за два кубика вода, но ми повишиха цената на водата от 50 на 60 лева, тъй като ми повишиха пенсията с 30 лева. Водоноска два кубика струва 60 лева", коментира протестиращата Юлия Мирчева.

 

"Главният проблем е че, цялата зона е активно свлачище. Друг проблем е, че не е влязъл в сила общият устройствен план на Община Аксаково и по тази причина не може да се възложи към момента проектиране", коментира Димитър Димитров, началник на отдел "Пожарна безопасност, защита на населението" в Община Аксаково.

 

Източник: https://fakti.bg/

Снимка: БГНЕС


133344