Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Живият пламък на дог...
Живият пламък на догарящата свещ и... българския народ!

Живият пламък на догарящата свещ и... българския народ!Коментар на доц. Борислав Замбурев – доброволец от референдума гр. Бургас 

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)


Едва в първото тримесечие от 2018 година сме, а вече отчетохме нови убийствени покачвания на цените. От 1 януари природният газ поскъпна с 2,75%, а водата се повиши в 14 области. В София с около 8%, във Враца - с 11%. В Ямбол с цели 18%. Да не говорим за цените на храните, услугите... Влизаш в магазина с 50 лв. и излизаш с половин пликче храна, едва за двама стига и то за 1 ден! Така е в нашата „просперираща“ Родина! Страната на Борисов и сие.

И докато асимилираме новите удари, над народа надвисна и мрачната прогноза за второто тримесечие. Очаква ни повишаване на цената на природния газ с близо 7 процента.

И още малко цифри… България продължава да е сред страните от Европейския съюз с най-слаб резултат според Индекса за социална справедливост. Насред европредседателството и насред всички помпозни и лъжливи уверения на властта за светлото настояще и бъдеще. На последното място сме в Европа както по предотвратяване на бедността, така и по намаляване на социалното неравенство и дискриминацията. По  всичко и с всичко сме  сме на последно място ! Въпреки пъченето и напук на денонощният пиар на Бойко & сие съдружници. 

Според годишния доклад на германската фондация "Бертелсман"

тревожните 40.4% от българите са застрашени от бедност и социално изключване. Всеки десет българи, почти 32%, не разполагат с финансови средства да си позволят основни неща като телефон или добре отоплявано жилище. Други 37.5% страдат от много силна невъзможност да си позволят елементарни неща като храна ,облекло и услуги , а 24.3% за в риск от крайна  бедност

При българите до 18 години положението също е нерадостно -цели  45.9% рискуват да пропаднат в бедност и невъзможност да останат част от обществото. В тази застрашена група повече от една трета (36.1%) са лишени основно от качествена храна , а друга близо една трета (31.9%) са в риск от  бедност

И това не е всичко. На този фон разходите се увеличават, а основният ръст се дължи на парите, давани за храна и комунални услуги. Проучването и  потреблението показват, че покупките не се увеличават, т.е. промяната се дължи на по-високите цени. 

Три четвърти от всички българи (или 5.4 млн. души) живеят в домакинства, където не могат да си покрият основните разходи за нормален живот, а почти 2.2 милиона (една трета от всички българи) са в домакинства с по-малко от 314 лв. на човек, което е официалният праг на бедността. Над 400 000 пък са българите, които работят на минимална заплата. 

Цифри, да, но всъщност това са зловещи факти. Зловещи, злокобни, убийствени факти и цифри, студена реалност за нас, хората на България. Но фактите и реалността са най-вече убийствени и стрелящи в упор за властниците ни от ГЕРБ и патрЕотите, разстрелващи са и за квазиопозицията ни от БСП и за   всички останали мошеници, докарали народ и държава до това дередже!

Това е картинката, приятели, и тя е не просто тъжна, срамна и обидна, тя е смразяваща. Тя е само щрих от ценовия геноцид, който държавата и оядените ни и мазни управници налагат от десетилетия над собствения си народ, а това ежедневно убива, съсипва и прогонва извън Родината хиляди наши съотечественици.

Докога държавата си мисли, че ще търпим да плащаме електричество по-скъпо, отколкото във Франция, Финландия, Гърция или дори супербогатия Люксембург?

Докога държавата и властта ще си мислят, че ще търпим да плащаме по-скъпо за храна и отопление от Западна Европа и Америка?

Докога държавата си мисли, че ще мълчим и търпим, за да живеем на ръба на оцеляването?

Докога, моя държаво? Докога НЕ мой ГЕРБ и НЕ мой Борисов?

Докога...?

Посрещнете новите сметки за парно и ток, вижте новите цени в хранителният магазин до вас и помислете - като догаряща свещ сме! Тъжно, обидно, срамно е. Време е да се надигнем, вдигнем и да заявим своето право на пряка и внезапна демокрация или да изчезнем като нация, като героичен, а изчезваме, защото ни избиват! Изцеждат и крадат и последните ни сили! Крадат и изцеждат ежедневно!

В природата кърлежът като засмуче с кръв - смуче, смуче, пък се пусне и падне... У нас – който се забие, пускане няма!

Такъв е българският политик. Човеконенавистен, изтъкан с национално предателство, дебелоочие, рафинирана простотия, комплексарщина, обвита в грандомания, и тотална липса на професионализъм. Каквито и още сродни характеристики да добавяме към тази "управленска кошница", все ще е вярно и все няма да е достатъчно. А такава власт като сегашната не сме имали в целия злощастен преход. ГЕРБ превърна живота на хората в ад, а България - в скотобойна, където оцеляването е вече проблем номер едно.

И в тази пропаст повече от всякога е нужна реакция. Нужен е ответен удар към злото, наречено българско безотговорно и нагло управление. Обединени и заедно в реални действия, не само из социалните мрежи. Защото там не постигаме истински резултати, а организирано попадаме под взора и контрола на властта. Затова и тя е безгранична в своята наглост по навиването на социалната пружина, измисляйки все повече и повече начини да се товарят хората - до пълното ни изчезване и заличаване. 

Ако искаме да оцелеем, ако искаме по-добра съдба и за нас и за България, трябва заедно да излезем от тази смъртоносна матрица  и да последваме примера за промяна, който ни дава Слави Трифонов и хилядите достойни млади българи, заявили своето желание за смяна на политическата система чрез упорита  работа, борба и бой заради по-доброто бъдеще! 

И за туй ,време е да спрем да мълчим, да търпим и да извоюваме живота си обратно..., събрани всички около Слави ! 

Днес и сега! Обединени срещу мрака на статуквото, защото от нас зависи да докажем, че пламъкът на догарящата свещ е жив и бъдещето е с нас, гражданите на Република България!

 

Вижте и коментарите на "ДНЕС" по темата:

Не демографска криза, а катастрофа… И не е катастрофа, а разпад!

На печелившите пенсионери – Честито!

Похвално слово за българския пенсионер–мъченик

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Време дойде да излизаме от блатото

За заплатите и за... безсрамието на депутатите!

Важен ли е детският живот?

Страната на протестите и нее***лните политици. Време е да се обединим…

Геноцид! А докога?!?

100 млн. за полицаите Vs. 28 млн. за общинските болници. А другите?!

ДНЕС в десет изречения: Не ни убивайте!

Бедност и убийствен скок на цените? Гарантирано от ГЕРБ!

Те готвят, ние гледаме

************************************************

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

Време дойде да излизаме от блатото

Слави и България поеха по пътя на промяната

Да си вземем държавата! Днес!


57940